Doğal Görünen Dudak Dolgusu

Dudak dolgusunun doğal görünüp görünmeyeceği estetik cerrahinin en sık sorulan sorusudur. Eğer alanında uzman cerrahlar tarafından yapılırsa dudak dolgusu doğal bir görünüme sahip olur. Doğal görünmeyen dudak dolguları cerrahlar tarafından sağlık kuruluşlarında yapılmayan dolgulardır.

Dudak dolgusu gençlerde alt ve üst dudak oranlarını uyumlu bir şekilde artırmak için, dudaklardaki yaşlanmaya bağlı hacim kaybını gidermek için yapılır. Dudaklar yüzün sağlık ve mutluluk göstergesi olan en önemli uzuvlardan birisidir.

Haberin Devamı

Doğal olarak ince ya da yaşa bağlı olarak dudak incelmesi yaşayan kişiler çoğunlukla mutsuz, yorgun ve daha yaşlı göründükleri şikayeti ile estetik cerrahiye başvururlar. Bu şikayet ile estetik cerrahiye başvuran hastalara önce yüzün genel yapısına uygun dudak tasarımı yapılır, dolgu enjeksiyonu ile birlikte eğer dudak kenarlarından aşağıya doğru sarkmalar varsa onlar da tedavi edilir.

Günümüzde birçok estetik cerrah dudak dolgusu işlemini geçici dolgu malzemeleri ile gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Ortalama 12 ile 14 ay süresi boyunca etkisini koruyan geçici dolgular hastalara sonraki süreçte revizyon ya da dolgu işleminden vazgeçme imkanı tanıyor.

Dudak dolgusu malzemesi genellikle olarak vücudun doğal yapısında da bulunan hyalüronik asit dolgular tercih ediliyor. İnsan vücudu ile uyumlu olan hyalüronik asidin alerjik vakalar dışında tespit edilmiş herhangi bir yan etkisi tespit edilmemiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Sağlık Bakanlığı FDA tarafından onaylanmış, hayvansal olmayan, geçici etkileri olan bir üründür.

Hyalüronik asit, enjekte edildiği bölgeye hacim verir, etkisi hemen görülür, doğal olduğu için oldukça güvenilirdir. İnce uçlu enjeksiyon iğneleri ile enjekte edilerek dudağa istenildiği gibi hacim verilir. Ortalama 15 – 20 dakika süren ağrısız ve basit bir işlemdir.

Dudak dolgusunun doğal görünmesini sağlayan en önemli nokta ise dudak tasarımının doğru yapılmasıdır. Dudağa ne kadar ve nasıl hacim verilmesi gerektiği tasarım bilgisi gerektirir. Bu yüzden dudak dolgusu için alanında uzman estetik cerrahlar tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Dolgun ve doğal görünen dudaklara sahip olmak istiyorsanız estetik cerrahinin size sunduğu bu imkandan faydalanarak daha mutlu, daha genç ve daha enerjik görünebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com