Dolgu enjeksiyonu ile neler yapılabiliyor?

Estetik cerrahide yüz ve vücut estetiklerinde dolgu malzemeleri kullanımı her geçen gün artış gösteriyor.

Cilt gençleştirme yapılabilir

Estetik cerrahide kullanılan dolgu malzemeleri, cildin ana yapısını oluşturan hyalüronik asitten elde edilir. Cildin yaşlanma sebebi doğal dokusunda bulunan hyalüronik asitin zamanla yaş almaya bağlı olarak azalmasıdır. Bu cildin nem tutma kapasitesinin düşmesine neden olur. Dolgu enjeksiyonu yöntemi ile cildin kaybettiği hyalüronik asit yerine konularak çene ya da elmacık kemiğindeki hacim eksiklikleri ve oluk denilen kırışık tedavileri yapılabilmektedir. Göz altlarındaki hafif çukurluklar da dahil olmak üzere, elmacık kemiği, çene ve kırışık tedavisinde dolgu enjeksiyonu kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Burun estetiği yapılır

Burundaki hafif kemerler, eğrilikler, burun ucu düşüklüğü gibi estetik sorunları dolgu enjeksiyonları ile on beş dakikada tedavi edilebiliyor. Ameliyatsız burun estetiği olarak bilinen bu işlemle burundaki şekil bozuklukları sadece dolgu malzemeleri ile giderilebiliyor. Burun küçültme hariç her türlü sorunun tedavisinde kullanılan dolgu enjeksiyonu özellikle iyileşme süreci için yeterli vakti olmayan ve ameliyat korkusu olan hastalar tarafından çok daha fazla talep ediliyor.

Göğüsler dolgunlaştırılır

Dolgu malzemeleri ile ameliyatsız göğüs büyütmede yapılıyor. Özellikle göğsün dekolte bölgesinde doku eksikliği olan, iki göğsünün arasında fazla boşluk olan küçük göğüslü kadınlar için uygundur. Tüm dolgu enjeksiyonu prosedürlerinde olduğu gibi sonuçlarını hemen gösteren bu teknik ile kadınlar hayal ettiği dolgun göğüslere beklemeksizin hemen kavuşabiliyor.

Dudaklar dolgunlaştırılır

Doğal olarak ince ya da zamanla hacmini kaybetmiş dudakların dolgunlaştırılmasında da hyalüronik asit enjeksiyonu kullanılır. Dudak dolgusu ile birlikte ağzın kenarlarındaki yaşlanma belirtileri de yine dolgu yöntemi ile tedavi edilebilir.

Bekleme ve iyileşme süreci yok.

Tüm bu estetik operasyonlarda genellikle hyalüronik asit denilen geçici dolgu malzemeleri kullanılır. 9 ile 18 ay arasında bir sürede dayanıklılığı olan bu operasyonun bu sürenin sonunda tekrarlanması gerekir. Bir sonraki uygulamada hastalar dudak ya da göğüs ebatlarında istedikleri değişikliği yaptırabilir. Geçici bir prosedür olduğu için hasta isterse uygulamaya devam etmeyebilir ya da kalıcı prosedürlere başvurabilir.

Haberin Devamı

Dolgu enjeksiyonu bu avantajlarıyla birçok kişi için cazip bir seçenek olmaya devam ediyor ve her geçen gün talep artmaya devam ediyor. Eğer siz de hızlı çözüm aradığınız bir estetik soruna sahipseniz, alanında uzman bir estetik cerraha giderek destek alabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com