Dudak dolgusu nasıl yapılır..

Şüphesiz ki kadınların en çok önem verdikleri organlardan biri dudaklarıdır. Birçok kadın dudaklarını daha hacimli ve güzel göstermek için kozmetik ürünlerini kullansa da bunlar genellikle geçici çözüm olmaktadır. Her daim makyajla gezmek de imkansız olduğu için dudak dolgusu yaptırmak sizin için en ideal çözüm.

Peki, dudak dolgusu nasıl yapılan bir işlemdir?

Çeşitli dudak dolgunlaştırıcı yöntemler bulunmasına rağmen bu yöntemler içerisinde en popüleri dudak içerisine çeşitli dermal dolgu malzemelerinin enjekte edilerek yapılan uygulamadır. Kullandığımız dolgu malzemeleri ise hyalüronik asit veya yağ dolgusudur.

Haberin Devamı

Dudaklara dolgusu uygulama öncesinde, genellikle anestezik (lokal uyuşturucu) etki gösteren kremler sürülerek gerçekleştirilen operasyonda genelde pek acı hissedilmez ve çok rahat bir operasyon gerçekleşir. İşlem genellikle 15-20 dakika sürmektedir. İşlem gerçekleştirilmeden önce doktorunuzla dudağınızın şeklini oluşturmanız gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gerek durum kendi yüzünüze gitmeyecek değişikliklerden uzak durmanız ve doktorunuza dayatmamanızdır. Yüz şeklimize, yüz organlarımıza göre dudak hacmimizi iyi belirlememiz gerekir. Yüz ahengini bozmayacak şekilde tasarlanan dudak şekline göre dolgu işlemi yapılır. Dudak şekli belirlenirken alt dudağın üst dudağın hacminin iki katı olacak şekilde tasarlanmasına dikkat edilir. Uygulanacak dolgu maddesi dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dudağımızın ince dokusu sayesinde çok daha ince iğneler kullanılabilmektedir ve bu da ağrının boyutunu neredeyse sıfırlamaktadır. Çok küçük miktarlar dudağınızın değişik bölgelerine belli aralıklarla dolgu maddesi enjekte edilir. Bu aralıkların sıklığı kişinin ihtiyacına göre sıklık kazanır veya aralıklar genişler. Enjeksiyon işlemi ise deri içinde deri ile kas arasındaki bölüme yapılması gerekir. Eğer işlem direk kas bölümünü uygulanırsa dudak şeklinde ördekvari bir görünüm oluşur. Ayrıca dudağa hacim kazandırırken dudakta bulunan dikey çizgilere de işlem uygulanarak istenilen dudak şeklini sağlamış oluyoruz.

Haberin Devamı

İşlem bittikten sonra çok kolay bir şekilde günlük hayatınıza geri dönebilir ve yeni dudaklarınızın keyfini sürebilirsiniz. Dudaklarınızda geçici şişliği görülmesi durumunda buz kompresi yapılır. 12 saat boyunca dudak makyajı yapmamalısınız. 1 hafta boyunca doktorunuz sizi kontrol amaçlı çağırabilir ve gerek görüyorsa düzeltmeler yapacaktır.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik