Genital vajina estetiği ile cinsel hayatınızı renklendirin..

Kadınlardaki vajinanın, kasık bölgesinin ve vajinal dudak bozukluklarının estetik ve fonksiyonel olarak düzeltilmesi, estetik cerrahi uygulama alanını oluşturmaktadır. Vajina iç dudakların küçültülmesi, vajina daraltma, dış dudakların restorasyonu, küçültülmesi, yağ enjeksiyonu, himen zarının onarımı ve G noktası büyütme işlemlerini içerir.

nedir?

Vajinanın iç ve dış dudaklarına yapılan estetik operasyonların tümümüne denir. Vajina İç dudakların şekli, rengi ve büyüklüğü ırk ve yaşa göre değişkenlik gösterir, İç dudaklar genellikle biri diğerinden ya daha büyük ya da daha uzun olduğundan simetrik değildir. Bunlar yapısal olabildiği gibi sonradan da gelişebilmektedir. İç dudakların fazla olan kısımları terleme yapacağından etrafa kötü koku salabilir. Estetik açıdan kötü görülen veya cinsel ilişki sırasında ağrıya sebep olan iç dudakların fazlalıkları alınabilir. Labioplasti denilen operasyon ile geniş ve asimetrik vajina dudakları küçültülüp dış görünüşü daha da güzelleştirilir.

Haberin Devamı

İç ve dış dudaklara yapılan estetik operasyonlar kızlık zarına zarar vermez.

Küçük dış dudak veya iç dudak için; Bu deformiteler daha az sıklıkta görülmekte. Yağ enjeksiyon uygulamaları yapılır. Ek yağ enjeksiyon uygulaması, 6 ay sonra ilave edilebilir. Yağ enjeksiyonu yapıldığında hastaların çoğu cinsel ilişkinin hem daha kolay hem de daha zevkli olduğunu belirtmişler.

Pubis (kasık) büyüklüğü için; Pubis kaldırılması, liposuction veya doku çıkarılması işlemleri yapılabilir.

nedir?

Vajinoplasti operasyonunda vajinanın etrafındaki yumuşak dokular ve vajina kaslarının, arka duvardaki fazla mukozasının çıkarılması yoluyla vajinanın daraltılma operasyonudur. Vajinal kaslarını sıkılaştırmak isteyen kadınların yanında, bazı kadınlar da vajina dudaklarını küçültmek isteyebilirler. Vajinanın arkasındaki uzamış kaslar birbirlerine yaklaştırılır ve dikilir. Daha sonra fazla mukoza ve deri çıkarılır. Bu operasyon sonrasında dikiş vajinanın iç kısmında kalır.

Vajina daraltma operasyonuna kimler ihtiyaç duyabilabilir..

Haberin Devamı

-doğum esnasında kontrolsüz epizyotomi kesilerine sahip kadınlar,

-yaşın ilerlemesi,

-çok doğum veya

-yapısal geniş vajinaya sahip kadınlar.

Bu gibi nedenler vajina duvarında genişlemelere yol açar. Doğum sırasında meydana gelen gerilme ve zorlanmalar nedeni ile vajinal kasları bir miktar uzayabilirler. Bu durum vajinanın genişlemesine ve kaslarının zayıflamasına neden olur. Bazı egzersizleri tek başına vajinal kasların durumunu iyileştirmek için yeterli değildir. Bu tür bozukluklar hem estetik durmamakta hem de cinsel ilişkide sorunlara neden olabilmektedir.

Bu nedenle kadınlar bu sorunlarını çözmek için estetik cerrahi yöntemlere başvurabiliyor. Vajinoplasti operasyonu, vajinanın sıkılığını arttırmak üzerine tasarlanmıştır. Vajinoplasti operasyonu genel anestezi veya lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Hastaların hastanede yatmasına genellikle gerek yoktur. Operasyon yaklaşık bir saat sürer ve erken dönemde sonuçlar görülür.

İyileşme Süreci

Hasta aynı gün taburcu edilir, düzenli pansuman ve bölgesel hijyene önem verilir. Operasyon sonrası günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Emilir dikiş kullanıldığından dikiş alınmasına gerek yoktur. Bir hafta antibiyotik kullanılması sağlanır. İlk bir ay boyunca cinsel ilişki ve küvette banyo önerilmez. Operasyon sonrası 2. gün ılık bir duş alınabilir. Operasyon sonrası hem estetik görsel bir görünüm sağlanır hem de cinsel ilişkinizde sizi ve partnerinizi oldukça memnun edicidir.

Haberin Devamı

"G" noktası büyütülmesi

G noktası vajinanın iç-üst kısmında bulunuyor. Klitoristen sonra cinsel hazın en fazla hissedildiği bölgedir. Cinsel ilişki esnasında G noktasının cinsel orgazm ve haz açısından önemi ortaya konulmuştur. Bu anatomik alanın dolgu maddesi ile büyüterek kadınlardaki cinsel doyumun sıklığının artışı sağlanıyor ve hazın süresi uzatılıyor. Bu işlem lokal anestezi altında 2-3 dakikada tamamlanıyor. Aynı gün sosyal yaşantısına dönebiliyor ve bir gün sonrası cinsel yaşamınıza devam edebiliyorsunuz.

Sevgiyle,

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Estetik sırları için twitter: @burunsanati