Gerçek Güzellik...

“Asalet; boyda değil soyda, incelik; belde değil dilde, doğruluk; sözde değil özde, güzellik; yüzde değil, yürekte olur.” Hz. Mevlana

Güzellik birçok parçanın birleşiminden oluşan bir kavramdır. Fiziksel ve ruhsal güzellik bir araya gelerek bir bütünü oluşturmalıdır. Fiziksel güzellik sanıldığı gibi çevre için değil, kişinin kendisini güzel ve mutlu hissetmesi için önemlidir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi’nin amacı doğal olmayan, insanları rahatsız edecek kadar anormal olan görünümleri doğal hale getirerek insanların sağlıklı ve mutlu olmasını sağlamaktır. Estetik cerrahiye başvuran insanların tamamının rahatsız ve mutsuz oldukları bir sorunu vardır. Kendini güzel hisseden hiç kimse estetik cerrahiye başvurmaz.

Haberin Devamı

Estetik cerrahi ile fiziksel kusurlarınızın hemen çoğuna çare bulabilirsiniz. Gelişen tıp ve teknoloji sayesinde birçok kusuru hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözebilirsiniz. Kısalan iyileşme süreleri, var ile yok arasında estetik belirtileri, doğala en yakın sonuçlar… Bunların hepsi artık mümkün. 2016 yılında her türlü cerrahi teknik daha da ilerleyecek ve mucizevi imkanlar sunmaya devam edecek.

Ancak güzelliğin tamamlanması için bunlar tek başına yeterli olmaz. Güzel bir ruh, güzel düşünceler, iyimserlik, vicdan, huzur ve yaratıcılığın da geliştirilmesi gerekir. Güzel gülümseyen ve güzel bakan gözler de şart.

Yeni yılda sevdiklerinize daha fazla vakit ayırın, daha pozitif ve çözümcül yaklaşın, çevrenizdekilere daha barışçıl ve yardımsever yaklaşın… Hobilerinize daha fazla zaman ayırın. Eğer yoksa hemen bir hobi edinin. Uzak ya da yakın fark etmez bol bol seyahat edin. Kısa yürüyüşler de olsa mutlaka spor yapın. Doğayla daha fazla iç içe olun. Daha fazla kitap okuyun, daha fazla film izleyin, daha fazla müzik dinleyin, sanatla ilgilenin. Çocuklarla, yaşlılarla ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Çünkü gerçek saflığı ve güzelliği en çok onlarda bulabiliriz. Daha çok gülün, kahkahalar atın…

2016 yılında ruhunuzu bedeninizden çok daha fazla güzelleştirin. İçinizi umutla doldurun.

Haberin Devamı

Yeni yılın bütün insanlara sevgi, sağlık, mutluluk ve güzellik getirmesini diliyorum.

Her zaman sevgiyle kalın…

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı