Göğüs Büyütme Estetiğinin Kadınlar İçin Önemi

Güzel göğüslere sahip olmak kadınlar için çok önemlidir. Kendilerini daha güzel ve çekici hissetmeleri, özgüvenlerini kazanmaları ve daha mutlu olmalarına yardımcı olur. Dişiliğin sembolü olan göğüsler erken yaşlardan itibaren genç kızların ve kadınların en çok dikkat ettiği ve önemsediği estetik semboldür.

Özellikle genç kızlarda gelişim döneminde yeterli göğüs boyutuna sahip olamadıklarında vücutlarından memnun olmamaya başlarlar. Eğer bu ilerleyen yıllarda da devam ederse kadınlarda psikolojik açıdan olumsuz durumlara neden olur. Bu durumdaki kadınlar için plastik cerrahi her geçen gün daha zahmetsiz, daha hızlı çözümler sunmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Küçük göğüslere sahip olmanın dışında asimetrik göğüslerde kadınlarda mutsuzluğa yol açabiliyor. Uygun iç çamaşırı bulmanın yanı sıra kıyafet seçiminde de sıkıntılara neden olabiliyor.

Tüm bunların dışında doğum ve emzirme sonrası göğüs deformiteleri de kadınların mutsuz olmasına yol açıyor. Hatta birçok kadında göğüs deformiteleri fiziksel bir sorun olmanın yanı sıra kendilerini yeterince çekici bulmamalarına ve özgüven sorunu yaşamalarına da yol açıyor.

Göğüs estetiği olan kadınların birçoğu yaşam kalitelerinin yükseldiğini ve kendilerini çok daha mutlu hissettiklerini söylüyor. Kıyafet seçiminden, cinsel yaşantılarına kadar birçok konuda olumlu etkileri bulunuyor.

Küçük göğüslü kadınların göğüslerini büyütmek için hem cerrahi hem de cerrahi olmayan yöntemler kullanılabilir. Cerrahi yöntemler arasında implant seçeneği bulunur. Meme dokusunun yoğunluğuna ve şekline göre kas altı ya da kas üstü yerleştirilebilir. Bu hastanın meme yapısına göre değişiklik gösterir. Damla tipi ya da yuvarlak tip silikon tercih edilebilir. Genel anestezi altında uygulanan bu işlemde amaç herhangi bir görülebilir dikiş izi bırakmadan vücudun genel ölçüleri uyumlu ve doğal görünümlü bir meme şekli ortaya çıkarmaktır. Birkaç gün süren iyileşme süresinin ardından hasta günlük yaşantısına devam edebilir.

Cerrahi olmayan tekniklerde ise yağ ya da dolgu enjeksiyonu uygulanır. Yağ enjeksiyonu liposuction işlemi de gerektirdiğinden vücutla uyumlu dolgu malzemeleri tercih edilebilir. Eğer yeterli meme dokusu mevcutsa 15-20 dakikalık bir operasyon ile meme istenilen büyüklüğe ameliyatsız bir şekilde getirilebilir. İyileşme süreci olmayan, sonuçları hemen ortaya çıkan ve ortalama 12 ay boyutunu koruyan bu işlem son zamanlarda çok daha fazla tercih edilmektedir. Özellikle ameliyat için ayıracakları vakitleri olmayan, ameliyat ve anestezi korkusu olan kadınlar için seçenek sunuyor. Üstelik bir sonraki uygulamada şeklini ve boyutunu da değiştirme imkanına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Göğüs güzelliği hem kadınlar hem de erkekler için en çekici estetik unsurdur. Siz de ihtiyacınız ve imkanınız doğrultusunda isterseniz implant seçeneği ile kalıcı çözüme, isterseniz dolgu malzemeleri ile geçici çözüme ulaşabilirsiniz. Çünkü kendini çekici hissetmek herkesin hakkı.

Sevgilerimle…

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip: guncelozturk

Haberin Devamı

facebook: guncelestetik