Kıvrımlı göğüsler

Göğüslerinin büyüklüğünden ve şeklinden memnun olmayanlar için en kalıcı çözüm meme büyütme estetiğidir. Göğüs estetiğinin doğal görünmesi için implantların boyutunun genel vücut yapısıyla uyumlu olması gerekir. İmplant boyutu; boy, kilo ve göğüs kafesi genişliğiyle orantılı olması gerekir. Meme implantı yerleştirildikten memenin konturunu doğal ve estetik hale getirmek için yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Kompozit göğüs büyütme ile daha doğal görünümlü göğüsler elde edilebiliyor.

Meme dikleştirme estetiği gerekebilir

Haberin Devamı

Doğum ya da kilo alıp verme gibi nedenlerle göğüslerde sarkma oluştuysa dikleştirme estetiği gerekebilir. Tek bir operasyon ile meme kaldırma, büyütme ve nano ve mikro yağ enjeksiyonuyla yumuşak doku transferi yapılabilir. Göğüslerdeki yumuşak doku oranı, meme implantını kaplaması nedeniyle göğüs estetiğinin başarısından önemli rol oynar. Eğer kişinin var olan meme dokusu implant için yeterli değilse yine aynı teknikle yağ dokusu enjekte edilir, bu aynı zamanda meme dokusu ve çevresindeki deri kalitesini de artırır.

Kişinin kendi yağı kullanılabilir

Bu tekniğin ana hedefi memenin hacmini büyütürken, meme implantı ile göğüs kafesi arasındaki geçişi yumuşatmak, meme implantının üst tarafına eklenerek daha doğal bir dekolte görünümü oluşturmaktır. Kullanılacak olan yağ kişinin karın ya da kalça bölgesinden alınarak özel bir saflaştırma işleminden geçirilir ve hemen enjekte edilir. Kişinin kendi yağı kullanıldığı için alerji riski düşüktür. Yağ enjeksiyonu ile meme rekonstrüksiyonu bir arada kullanılarak implantlar kamufle edilebilir, yumuşak kıvrımlar oluşturulabilir ve daha doğal bir görünüm sağlanabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com