Kol germe estetiğinin avantajları çok!

Kol germe estetiği yaşlılık, genetik veya aşırı oranda kilo alıp verme gibi sebeplerden ötürü kollarının alt kısımlarında sarkma ve gevşemeler oluşan hastalar için uyguladığımız bir operasyondur. Özellikle kısa kollu t-shirt veya kolsuz bir kıyafet giydiğinizde bu sarkmalar kişiyi çok daha fazla rahatsız eder. Kol germe estetiğinde deformasyonun boyutuna göre farklı teknikler uygulanabilir. Hastanın deri kalitesi iyi ise sadece liposuction tekniği ile yağ alma yeterli olabilir. Deri kalitesi bozulmuş ve çatlaklar da varsa kol germe ameliyatı gerekebilir. Bazı hastalarda ise hem liposuction hem de kol germe bir arada uygulanabilir.

Haberin Devamı

Ameliyat gerekirse…

Genel anestezi gerektiren tüm ameliyatlara hazırlanırken olduğu gibi ameliyat öncesi 6 saatlik açlık süreci gerekir. Ameliyata girecek hasta ameliyattan en az 3 gün önce kanamayı artıracak ilaç kullanımını kesmelidir. Ayrıca rahat kıyafetler giymenizi ve takılarınızı evde bırakmanızı öneriyorum. Sigara kullanmayı ise ameliyat öncesi ve sonrası bir haftalık dönem içinde bırakmanızı tavsiye ediyorum.

Ameliyatta anestezi uygulanır

Kol germe ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapılsa da bazı durumlarda lokal anestezi de kullanılabilir. Operasyon ortalama 1 saat sürer. İzler kolay görünmeyecek şekilde gizlenir. Operasyondan sonra genellikle aynı gün içinde evinize gidebilirsiniz.

İzler zamanla iyice görünmez hale gelir

Ameliyat sonrası oluşabilecek ağrılar hafif ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birkaç gün içinde normal yaşantınıza devam edebilirsiniz. Sadece birkaç hafta süresince ağır işlerden ve ağır spor yapmaktan uzak durmalısınız. Kolunuzun altındaki izler zamanla belli belirsiz bir hal alır.

Kol germe estetiği kol altı pişiklerini gideren, kolun rahat hareket etmesini sağlayan hasta açısından yaşam kalitesini artıran operasyonlar arasındadır. Kilo verme ya da egzersizle kolay giderilemeyen bu sorundan kurtulmak estetik cerrahiden faydalanarak siz de yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com