Let down rinoplasti

Burun kemeri sorununda uygulanan estetik yöntemlerden birisi olan let down rinoplastiyle burnun doğal yapısı bozulmadan daha hızlı bir iyileşme sağlanabilmektedir. Bu yöntemdeki temel amaç, burnun doğal yapısını ve sağlamlığını korurken burundaki dorsal tümseği ortadan kaldırmaktır.

Burun estetiğinde koruyucu burun estetiği ile biçim ve işlev birbirinden ayrılmamalıdır. Burun yapıları birbirinden ayrı değerlendirilmemeli veya ele alınmamalıdır. Yapılardan birinde yapılacak herhangi bir değişiklik, hem işlevsel hem de estetik açıdan diğer elemanlar üzerinde etkiye sahip olur. Bileşenlerin dinamik ilişkisini mükemmel bir şekilde korursak, cerrahi iz içermeyen daha hoş ve doğal sonuçlar elde edilebilir. Dokuları koruma ve yeniden konumlandırma hedeflenerek burun iskeleti ile yumuşak doku düzeltilebilir, burun yapısında bir denge kurulabilir. Bu sayede çok daha doğal bir görünüm ve fonksiyonel burun elde edilebilir.

Haberin Devamı

Avantajları nelerdir?

Let down yöntemi burundaki kemik yapıyı, kıkırdak dokuyu ve lobül arasındaki doğal bağlantıyı koruyarak septumda bulunan problemlerin düzeltilmesini sağlar. Let down burun estetiğinde burun bir bütün olarak değerlendirilir. Burun kemeri estetiğinde alt ve üst kıkırdak dokular yeniden konumlandırılarak, burun kemeri törpülenerek ve bağ dokular korunarak daha doğal bir yapı sağlanır.

Nasıl uygulanır?

Kapalı teknikle gerçekleştirilen burun ameliyatı ortalama 2 saat sürer. Genel anestezi altında ameliyat gerçekleştirilir. Burundaki bağ dokular korunarak burun kemiği ve kıkırdak dokular düzeltilir. Kesiler burun deliklerinin içerisinden açıldığı için herhangi bir şekilde görünen iz oluşmaz. Burun deliklerine atel/sprint yerleştirilir. Burnun üzerine ise koruyucu bant yerleştirilir. Genellikle aynı gün eve gidilebilir. Ortalama bir hafta içinde iyileşme büyük oranda tamamlanır.

Burun estetiği sonrası bakım nasıldır?

Let Down burun estetiğinde hastaların iyileşme süresi çok daha kısadır. Hastalar, normal hayatlarına üç ile yedi gün içinde dönebilirler. Hastalarda morluk ve ödem görülme ihtimali oldukça azdır. Ameliyatın ardından ilk birkaç saat içinde görülen ameliyat belirtiler hızla iyileşir. Ameliyatın ardından hastalar daha ağrısız ve daha konforlu bir dönem geçirirler. Hafif sızlama şeklinde oluşan ağrılar, ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Hastaların, bu ameliyatın ardından genellikle bir hafta dinlenmesi tavsiye edilir. İlk haftanın ardından aşamalı olarak hafif tempolu sporlar yapılamaya başlanabilir.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com