Masseter V-Hattı Botoksu Nedir?

Masseter botoksu, masseter kasının yer aldığı yüzün alt kısmının inceltildiği estetik prosedürüdür. Yüzde erkeksi ve sert bir görünüme neden olan kare yüz şekli küçültülerek daha orantılı bir yüz şekli elde edilir. Masseter kasının fazla büyük olması sadece estetik açıdan değil, fiziksel olarak da kişiye rahatsızlık verebilir. Bu nedenle bu prosedür bazı durumlarda hem şekil hem de işlevsel olarak tedavi sunmak amacıyla da uygulanır.

İdeal çene şekli kadınlar ile erkekler arasında büyük oranda farklılık gösterir. Erkeklerde kare yüz şekli güçlü bir ifade sağlarken, kadınlarda ince yüz şekli daha yumuşak ve estetik bir görünüm sağlamaktadır. Özellikle yuvarlak ya da kare tipi yüze sahip olan kadınlar, daha yumuşak ve çekici bir görünüme sahip olmak için masseter botoksuna başvuruyorlar.

Haberin Devamı

Masseter botoksu / V-hattı botoksu ile çene inceltilip küçültülebiliyor. Yuvarlak ve kare yüz şekilleri üçgen, oval ya da kalp şekline dönüştürmek için kullanılıyor. Çene şekli aşırı ince belirsiz olan hastalarda ise tersine bir etki yaratılarak masseter kası büyütülerek çenenin daha belirgin bir şekil alması sağlanabilir.

Masseter botoksunda ağrı, sızı ya da morluk riski oluşmaz. Birçok hasta bu işlemin yapılması için öğle molasında gelir ve sonra hemen işine devam edebilir. Hastalar genel olarak 1 hafta içinde masseter kasının yumuşadığını ve 6 hafta sonra yeni çene şeklini tam olarak görebilir. Araştırmalar 2-3 tedaviden sonra çene şeridinde "uzun süreli değişiklikler" olduğunu ortaya koymaktadır. Masseter botoksu ile zamanla çok daha uzun ömürlü, estetik ve simetrik sonuçlar elde edilir.

Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Masseter botoksu ile tedavi edilen hastalarda enjeksiyondan sonra ağrı olmaz. İlk tedaviden 2 ile 4 ay sonra hastalara ikinci bir tedavi uygulanmasını önerilir. Çoğu hastanın üçüncü bir tedaviye ihtiyacı yoktur, ancak, daha fazla düzeltme isteyen hastalar için bu yeniden yapılabilir.

Hastalara ilk tedavi uygulandıktan sonra çoğu hasta botoksla ilave tedaviye ihtiyaç duymaz. Daha fazla kontur isteyen hastaların, tipik olarak her 6 ayda bir tekrar enjeksiyon için gelmesi tavsiye edilir. Botoks kanın fiziksel kütlesini değiştirecek ve daha az belirgin hale gelecektir. Aktif diş ve deri enfeksiyonu olan hastalar masseter alanında da botokstan kaçınmalıdırlar.

Haberin Devamı

Alanında uzman bir hekimin botoksu doğru şekilde enjekte etmesi çok önemlidir. Operasyonun kişiye özel olarak planlanması gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com