Minimal burun estetiği tekniği nedir?

Rinoplasti günümüzde yapılan en yaygın kozmetik işlemlerden biridir. Ameliyat ile burun kemiğindeki eğrilik, kemer gibi sorunlardan kıkırdak doku bozuklukları ve burun deliğindeki yapısal bozuklukları giderilebilir. Rinoplasti, burnun tabanında ya da burun deliklerinin içerisinden yapılan kesiler ile başlar kemik ya da kıkırdak düzeltmesi ile devam ederek tamamlanır. Prosedürün invaziv olması nedeniyle, burnun iyileşmesi birkaç hafta sürebilir. Burun şeklinin tam olarak oturması ise 1 yıl hatta 2 yıl devam eder.

Haberin Devamı

Minimal burun estetiği, burun kemiğinin şeklini düzeltmek için tasarlanmış çok az kesi gerektiren bir burun prosedürüdür. Burunda kemer ya da eğrilik gibi şekil bozukluklarından rahatsız olan hastalar, haftalarca süren iyileşme sürecine gerek olmaksızın minimal burun estetiği uygulamasından çok daha doğal sonuçlar elde edilebilir. Bu işlem sırasında burun kemeri özel aletler ile kırmadan törpülenerek düzeltilebilir. Burunda çok büyük bir değişiklik tercih edilmez.

Minimal burun estetiğinde ufak müdahaleler yapılır

Minimal burun estetiğinin hasta açısından birçok avantajı bulunur. İlk olarak geleneksel prosedürlere göre daha kısa bir iyileşme sürecine sahiptir. Prosedür hem kısa iyileşme süreci hem de burun şeklinde belirgin oranda bir değişiklik yapılmaması açısından güvenli ve tatmin edici bir uygulamadır. Hastalar minimal invaziv gerektiren bir operasyon sayesinde burunlarındaki şekil bozukluklarından kurtulabilirler.

Minimal invaziv bir işlem olduğu için dikiş sıkıntısı olmaz. Özel aletler ile sadece burun kemerine müdahale edildiği için doku hasarı neredeyse hiç oluşmaz. Bu sayede yüzde morluk ve ödem oluşma riski yok denecek kadar azalır. Minimal burun estetiğinin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için alanında bir estetik cerrahtan sizin durumunuza özel daha ayrıntılı bilgi almanız tavsiye edilir.

Daha doğal bir görünüme kavuşmak herkesin hakkı.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.burunestetiksanati.com

Haberin Devamı