Saç ekiminde doğal görünüm

Ekilen saçların doğal görünmesi saç ekim işleminin doğru planlanması ve uygulanması sonucu olur. Saç ekiminde saçın doğal çıkış yönü, ön saç çizgisi ve ekilen saçların yoğunluğu gibi faktörler daha doğal sonuçlara ulaşılması için çok önemlidir.

Saç ekim işleminde temel olarak saçın arka bölgesinden alınan sağlıklı saç kökleri, kafa derisindeki saçsız alana ekilerek yapılır. Günümüzde yaygın olarak tercih edilen DHI tekniği ile saç kökleri tek tek alınarak dökülen kısımlara transfer edilir. Saçın çıkış yönü, ön saç çizgisi ve saç yoğunluğu, saç ekiminin başarısını etkileyen faktörler arasındadır. Saç yoğunluğu kafa derisinde metrekareye düşen saç kökü sayısıdır.

Haberin Devamı

Saçın türü, saç ekim işleminin sonucunda etkili bir rol oynar. Kıvırcık saçta saç ekim işlemi düz saça göre çok daha başarılı sonuçlar verir. Çünkü düz saçta saçın doğal çıkış yönü ve ön saç çizgisi çok daha fazla önem taşır. Saç çizgisi yüzü doğal bir şekilde çevirmeli, arada yüzü yumuşatacak girintiler ve çıkıntılar oluşturmalıdır. Saçın yüzü nasıl çevreleyeceğinin çok iyi belirlenmesi ve alın bölgesindeki saç yoğunluğunun seyrek başlayarak kafanın üst kısmına doğru yoğunlaşması da çok önemlidir.

Doğal görünüm için ön saç çizgisi çok önemli

Saç çizgisi, saçın yüzün etrafında oluşturduğu hattır. Doğal saç yapısında saç, yüzün etrafında tıpkı bir harita gibi girintili çıkıntılı kişiye özel bir hat oluşturur. Saç alından itibaren yoğun bir şekilde çıkmaz. Seyrek başlar kafanın üzerine doğru yoğunlaşarak devam eder. Eğer alnın hemen üzerinden sert ve yoğun bir şekilde saç çıkmaya başlarsa fırça gibi bir görünüme neden olur. Alnın çok dar ya da geniş olması da doğal olmayan bir görünüme neden olur. Ön saç çizgisinin tasarlanmasında yaş faktörü, genel yüz yapısı gibi kriterler çok önemlidir.

Kısacası saçın doğal durması için saç tasarımının ve ekim işleminin kişiye özel olarak planlanması gerekir. Bunun için 3D tasarım cihazlarından faydalanılır. Saç ekim işleminden önce hastanın görüntüleri üzerinden üç boyutlu tasarım yapılır. Ve hasta nasıl bir görünüme sahip olacağını bilerek operasyona girer. Saç ekiminden sonra kötü bir sürprizle karşılaşmaz.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com