Üzgün ya da Sinirli mi Görünüyorsunuz?

Yüzde bulunan dinamik çizgiler konuşma, gülme kaş çatma gibi yüz ifadelerini yapabilmemizi sağlar ve bu mimik hareketleri sırasında cilt altındaki küçük kaslarda kasılmalar yaşanır. Bu kas hareketleri zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur. Ayrıca cildin başta yaşlanma olmak üzere aşırı güneş ışığına maruz kalma, sert ve kuru iklim koşulları, sigara kullanımı, stres, beslenme yetersizlikleri, aşırı mimiklerle konuşma ve aşırı makyaj gibi nedenlerle yüzün birçok bölgesinde kırışıklıklar meydana gelir.

Haberin Devamı

Kırışıklıklar oluştuğu bölgeye göre yüzünüzde farklı ifadelerin oluşmasına sebep olur. Örneğin göz çevresi, alın ve ağız çevresinde oluşan kırışıklar üzgün bir yüz ifadesine sahip olmanıza neden olur. Bu üzgün yüz ifadesi de sizi gün geçtikçe depresyona sokar.

Botoks ve dolgu enjeksiyonları ile yüzdeki kırışıklar tedavi edilir. Bu bölgelerdeki mimik kaslarının hareketleri geçici olarak kasılmasını bloke ederek üzgün hatta yorgun ve kızgın yüz ifadeleri ortadan kaldırılır. Bu sayede kırışıksız, daha mutlu, daha genç ve dinç bir yüz ifadesine sahip olmanızı sağlar. Yüz kasları ve ifadeler duyguları yansıtan bir enstrüman olduğu için kişilerin mutsuz ve sinirli görünmesini engeller. Daha pozitif duygular yansıtmasını sağlar. Başkaları ile kurduğu iletişimin güçlenmesini sağlar.

15 dakikada daha enerjik bir yüz

Öğle yemeği arasında bile yaptırabileceğiniz kadar kısa süren bir işlem olan botoks ve dolgu ile yüzünüzdeki kırışıklardan kurtulabilirsiniz. Fiziksel olarak enerjik görünmek, ruhsal anlamda da daha enerjik hissetmenize yardımcı olur. Bu işlem için alanında uzman bir cerrahı tercih etmeniz çok önemli. Doğru noktalara uygun dozlarda enjekte edilen botoks ve dolgu enjeksiyonlar ile ameliyata gerek kalmaksızın doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz. Etkisi geçici olan enjeksiyonların 6 ile 12 ayda bir tekrarlanması gerekir.

Eğer siz de yüzünüzdeki kırışıklar ve sarkmalar yüzünden üzgün ya da sinirli bir görünüme sahipseniz siz de ameliyatsız bir teknik olan botoks ve dolgu enjeksiyonu tekniklerinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com