PRP ile Ölü Hücrelerinizi Canlandırın!

PRP, yaşlanma, kırışıklıklar, akne yaraları, hiperpigmentasyon, yara-yanık izleri, kolajen ve elastin kaybına bağlı yüz kontürünün bozulması gibi durumlarda kullanılmaktadır. Güvenli ve hızlı uygulanabilen bir yöntem olduğundan diğer uygulamalarla birlikte ya da tek başına tercih edilebilir.

Yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olan PRP, son yıllarda gelişme göstermiştir. Bu yöntemle hastalardan 8-20 cc kan alınarak santrifüj edilir. PRP tedavisinde elde edilen serum, mezoterapi gibi minik düşük miktarlarda ve genellikle derinin içine enjekte edilir.

Haberin Devamı

Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda, dokularımız pıhtı hücrelerini bu dokuya toplayarak onarım süreci başlatır. PRP uygulamasıyla, hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda pıhtı hücresi verebilmek amaçlanmaktadır. Bu şekilde hedef dokudaki iyileşme süreci hız kazanır.

PRP Hangi Problemlere İyi Gelir?

Anti-Aging Cilt Tedavileri: Gevşek ve sarkmış dokuların toparlanması ve kırışıklıkların giderilmesi için uygulanabilir. Bu şekilde diğer tedavilerle kombine edilmiş bir program içinde de kullanılabilir.

Vücut Çatlaklarının Tedavisi: Doku onarıcı etkisi ile cilt çatlaklarında ayrışmış dokularda yaptığı aktivasyonla yeni bağ dokusu oluşumu gerçekleştirir. Cildi gençleştirerek tedaviye yardımcı olur.

Leke Tedavileri: Özellikle güneşin lekelerini onarmada çok etkili bir tedavidir.

Akne İzleri ve Yara İzleri: Problemli bölgelere, PRP’nin diğer yöntemlerle kombine edilerek kullanılması daha doğrudur. İzler hekim tarafından incelendikten sonra en uygun ve doğru kombine tedavi planlanıp uygulanabilir.

Saç Dökülmesi: PRP tedavisi ile zayıflamış saç köklerine uygulanır. Bu uygulama ile daha canlı, parlak ve güçlü saçlar üretmeye başlar, dökülme azalır.

Kişinin Kendi Kanından Uygulanıyor!

PRP, hücre jenerasyonunun hızını arttırır, zamanla cilde daha sıkı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Saça uygulanan PRP, saçlı deri dokusunun ve içindeki saç köklerinin onarılmasında da kullanılabilir. Kısa sürede, kolay uygulanan ve etkili sonuçlar verebilen bu yöntem, saç kaybı içinde en etkili medikal tedavi yöntemlerinden biridir. Zengin materyalle saç kaybını durdurarak, sağlıklı saç döngüsünü kazandırmak ve saç tellerini güçlendirmek için oldukça uygun bir tedavidir. .

Haberin Devamı

PRP’de kişinin kendi kanı kullanıldığı için herhangi bir alerji ya da hastalık riski yoktur. İyileşme sürecinin kısa olması da PRP’ye olan talebi arttırmaktadır. Uygulandığı bölgede doku gelişimi başlar, hasar görmüş zayıf saç foliküller onarılır ve yeni, güçlü saç kılı üremeye başlar.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat