Penis Büyütme Ameliyatları Hakkında Gerçekler

Maalesef bu ameliyatlar hakkında çoook yanlış bilgiler dolaşıyor ortalıkta. Hastalar yanlış bilgilendiriliyor, bazı şeyleri yanlış anlıyorlar; daha da felaketi, meslektaşlarımız bile bazı şeyleri yanlış biliyor. Bu konuyu kısaca derleyip yanlışları düzeltmem gerektiğine karar verdiğimden bu makaleyi yazıyorum. Önce kısaca penis büyütme ameliyatlarından bahsedeceğim, sonra bu konudaki yanlış bilinenlerin doğrularını sırasıyla madde madde yazacağım.

Penis büyütme ameliyatında yapılan başlıca 3 işlem vardır:

Haberin Devamı

1) Penisin gövdesi, yapışık bulunduğu leğen kemiğinden kurtarılarak 2-3 santim dışarı kaydırılır. Bunun için penisi leğen kemiğine yapıştıran "asıcı bağ dokusu" kesilir. Klasik teknikte bu bağ 100% kesilir; ameliyatın orjinal tarifi budur. Son yıllarda yaptığımız modifikasyonla bu bağı 80% kadar kesiyoruz. Bunun sebebi asıcı bağın alt 20% kısmın kesilmesinin uzamaya hiç katkısının olmamasıdır. Bu yüzden bu bağı eskisi gibi 100% değil, 80% kesiyoruz.

2) Penis çevresindeki dokuları mümkün olduğu kadar tabana bastırıyoruz. Penis çevresinde yağ birikimi varsa bu yağ fazlası penisi küçük, hatta gömülü gösterebilir. Bu yağ doku liposuction ile alınır. Penis çevre dokusu aşağı alınıp, penis gövdesi kemikten kurtulup dışarı alındığında gerçek anlamda uzama olur.

3) Penis çevresine göbekten alınan yağ dokusu enjekte edilerek kalınlaşma sağlanır.

Bu ameliyatlar hakkında o kadar çok yanlış fikir dolaşıyor ki ortalıkta, bu yanlışları topluca düzeltmek şart oldu. Kolay anlaşılsın diye madde madde yazıyorum:

1) Penis büyütme ameliyatları kesinlikle fonksiyonel ameliyatlar değildir. Yani penisin hiç bir fonksiyonunu değiştirmez. Hissiyat, ereksiyon, sertleşme, üreme yeteneği, idrar yapma fonksiyonu değişmez. Kısırlık yapmaz. Penis büyütme sırasında ancak kalınlaştırma için aşırı miktarda fazla yağ enjeksiyonu yapılırsa bazı hastalarda sertleşme zorlaşabilir. Bunun sebebi şudur: ereksiyonda penis dokusu içine kan dolmaktadır. Eğer hastada ereksiyon sırasında kan, iyi bir basıçla dolmuyorsa, ereksiyonda zaten sertleşme çok iyi olmuyorsa, kalınlaştırma için penis çevresine enjekte edilen fazla miktarda yağ, penisi sıkı sıkı sararak ereksiyonda içine kan dolmasını zorlaştırır; yani sertleşmeyi zora sokar. Yıllar içinde tek seferde 60-70 cc. civarında yağ enjekte etmenin bu soruna yolaçabildiğini gördük ve miktarı azalttık. Tespit ettiğimiz güvenli miktar 45-50 cc. dir. Bu hacimde yağ enjekte etmenin hiç bir hastada ereksiyon sorunu yaratmadığını gördük. Bu istisnai durum dışında penis büyütme ameliyatları penisin fonksiyonlarında bir değişime yol açmaz.

Haberin Devamı

2) Hastalar hep soruyor, hocam dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım diye.. Penis büyütme ameliyatları, adı üstünde ameliyattır; ve her ameliyat gibi bazı riskleri vardır. Üstelik genital bölge, vücudun en kirli kabul edilen bölgelerindendir. Yani, enfeksiyon ihtimali vardır tabii ki. Sonuçta bu ameliyatların kesinlikle sorunsuz sonuçlanacağını kimse garanti edemez. Ama sorulan, ameliyatta yapılan asıcı bağın kesilmesi yada yağ enjeksiyonu ile penisde bir işlev kaybının olup olmayacağı ise, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Basitçe şöyle söyleyebiliriz: bu ameliyatta penisin dokusuna hiç bir işlem yapılmamaktadır; yapılan uygulamalar tamamen penisin "çevresine" yapılan işlemlerdir. Penis ciltaltına yağ enjeksiyonu yapmak ve penisin arkasında kalan, penisi kemiğe yapıştıran asıcı bağın kesilmesidir. Aslında penisin gövde dokusuna, sinirlerine, damarlarına hiç bir işlem yapılmamaktadır. Bu yüzden penis büyütme ameliyatları son derece güvenli ameliyatlardır.

Haberin Devamı

3) Geçenlerde bir hasta geldi. Daha önce başka bir doktora gitmiş ve o doktor hastayı muayene edip şöyle demiş: "Sizin penis boyu normal. Ameliyat olmanıza hiç gerek yok. Zaten bu ameliyatlar penis boyu küçük hastalara yapılıyor".. TAMAMEN YANLIŞ! Hem de her cümlesi!..Bunu söyleyen bir doktor, bu ameliyatlar hakkında hiç bir şey bilmiyor, hiç yapmamış demektir! Doğrusu şudur: Hastalar bu ameliyatı olmak için doktora genellikle "Penisim küçük, büyüttürmek istiyorum" diye gelmiyorlar; doktora "Penisimi daha da büyüttürmek istiyorum" diye geliyorlar. Yani, gelen hastaya "Penis boyu yeterli, ameliyata gerek yok" demek çok saçma. Hasta zaten biliyor penis boyunun normal olduğunu; daha da büyüttürmek için geliyor. Bu hastaları anlamayan doktorlar hastaya tamamen yanlış yaklaşıyorlar. İkinci yanlış ise bu ameliyatların asıl olarak penisi küçük hastalara yapıldığı bilgisi.. BU DA YANLIŞ! Penis büyütme ameliyatında penisin içeride kalan kısmı dışarı kaydırılıyor. Yani büyütme işlemi tamamen penisin cesameti ile orantılıdır. Penis ne kadar küçükse uzama o kadar az olur, ne kadar büyükse uzama o kadar fazla olur. Ameliyat, küçük penisli hastalarda çok başarılı sonuç vermez. Mesela ben mikropenisli hastalara bu ameliyatı yapmıyorum, önermiyorum. "Bu ameliyatlar zaten penis boyu küçük hastalara yapılıyor" diyen bir doktor bu ameliyatları hiç bilmiyor demektir. Maalesef bir kez bile bu ameliyatları yapmamış meslektaşlarımız hastaları yanlış yönlendiriyor.

4) Kalınlaştırma için enjekte edilen yağ hayat boyu kalıyor mu? Hastalar genelde bu konuda yanlış düşünüyorlar. Enjekte edilen yağın bir süre sonra biraz hacim kaybedeceğini, hayat boyu kalmayacağını söyleyince şaşırıyorlar. Öncelikle şunu söylemeliyim, hiç bir ameliyat ömürlük değildir (bademcik aldırma dışında... alınan bademcikler tekrar oluşmaz ;-) ). Penis kalınlaştırmada da enjekte edilen yağ hayat boyu kalmaz. Yağın büyük oranda sebat ettiği 5-6 yıllık vakalar vardır. Yağın kalması tamamen kişinin bünyesine bağlı olduğundan bu süre kişiden kişiye değişir. Enjekte ettiğimiz yağın kitlesi azalmışsa bir seans daha yağ enjeksiyonu yaptırabilirsiniz.

5) Bir çok hasta, sadece penis çevresinde biriken aşırı yağ alınırsa penisde uzama olacağını zannediyor. Artık bu istekle gelen hastaların aslında asıl isteğinin penisde uzama olduğunu biliyorum ve sadece yağ almakla penisde uzama olmayacağını her hastaya söylüyorum. Gerçek anlamda penisin asıcı bağı kesilmezse penisde uzama olmaz.

Hastaların ameliyattan sonra hayalkırıklığına uğramaması için tek başına penis çevresinden yağ almanın uzama sağlamayacağını anlatmak gerekir..

Hastalar bu ameliyatların sınırlarını bilirlerse, penisde ne kadar bir büyüme sağlanabileceğini bilirlerse ameliyat sonucundan memnun kalırlar. Ameliyat hakkında gerçekçi bilgileri olmayan, fantastik beklentileri olan (5-10 santim uzama beklentisi gibi) hastalar memnun kalmayacaktır. Gerçekçi olmak lazım..


Op. Dr. Oytun İDİL
Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı


Sorularınız için

oytunmd@gmail.com
GSM: 0 533 5690649 - 0 505 2965569

http://kozmetikcerrahi.com/