Estetik Orantısız bacaklara çözüm

Orantısız bacaklara çözüm

02.07.2015 - 13:57 | Son Güncellenme:

Kısa etek ve elbiselerin daha çok giyilmeye başladığı yaz mevsimi itibariyle, bacaklarında estetik sorunlar yaşayanlar, estetik cerrahiden yardım alarak, bu problemlerin önüne geçiyorlar.

Orantısız bacaklara çözüm

Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, parantez bacak ya da çarpık bacak olarak isimlendirilen ve genellikle baldır bölgesinde görülen şekil bozukluklarının tedavisini anlattı. Cihantimur, “Çarpık bacak estetiği olmak isteyen hastalarımızda alt bacaklarda kalınlık ve ya incelik gibi orantısızlıklar oluyor.

Haberin Devamı

Aşırı ince olan alt bacaklar, kemiğin şekli itibariyle çarpık gözükerek, hastalarımızın özellikle yaz mevsiminde estetik sorunlar yaşamasına neden oluyor. Oysaki bu sorun son derece basit ve pratik bir uygulamayla çözümlenebilir” dedi.

Bacağın alt ya da üst ayırmaksızın bir bütün olduğunu söyleyen Cihantimur, “Bize estetik bir bacak denildiği zaman tüm bacak görüntüsündeki olması gereken, doğru orantılı bir şekli anlarız. Dolayısıyla alt bacaktaki incelik, üst bacaktaki yağ fazlalığının baldırlara transfer edilmesiyle çözümlenebilir.

Bu şekilde estetik bir görüntü kazandırılır. Hastaya maksimum konforu yaşatabilmek, hızlı ve etkili bir şekilde çarpık bacaklarından kurtulabilmesi için Cihantimur Yağ Transferi tekniğini kullanıyoruz” dedi. Tekniğin ayrıntılarını anlatan Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Cihantimur Yağ Transferi tekniğinde fazlalık teşkil eden yağı, kapalı lipokid tekniğiyle alıyor ve planlamasını yaptığımız alt bacağa transfer ediyoruz ya da tam tersi işlemi yapıyoruz.

Haberin Devamı

Kök hücreden zengin hale getirilerek enjekte edilen yağa, istenilen şekli verebildiğimiz için bacaklardaki sorun çözümleniyor. Artık orantılı bacaklar hayal değil” dedi.

KESİ VE YARA İZİ KALMIYOR

“Cihantimur Yağ Transferi tekniği çekilen yağın uzun süre canlı kalmasına ve çok miktarlarda depolanabilme şansını veriyor” diyen Cihantimur ayrıca tekniğin diğer avantajlarına değindi. Kök hücreden zengin hale getirilen yağ dolgusunun, özellikle alt bacaklarda daha fazla tutulma imkanı sağladığını ifade eden Cihantimur, “Yumuşak bir doku olan yağa, istenildiği gibi şekil verilebiliyor.

Transfer sırasında çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca mikro, girişlerle çekilen yağ, yine mikro girişlerle transfer edildiğinden, uygulama kesi ya da yara izi bırakmıyor. Aynı şekilde hastamızda çabucak toparlanarak sosyal hayatına geçiş yapabiliyor” diye konuştu.

Yazarlar