Evcil Hayvan Öter Ardıç Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Öter Ardıç Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

26.10.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Ardıç kuşu ya da diğer adı ile çil bakal kuşu karatavukgiller ailesinde yer alıyor. Avrasya'nın tamamına yakın bir bölgede yaşayan bu ötücü kuş türüdür. Üst tüyleri ise genellikle kahverengidir. Alt tüyleri ise kara benekli krem ya da ten rengi şeklindedir ve üç adet alt türü vardır. Öter ardıç kuşu nedir sizler için derledik.

Öter Ardıç Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Öter ardıç kuşu, tekrar eden olan şarkıya benzer kendine özgü şakımaları ile bilinir. Ardıç kuşu bahçelerde, ormanlarda ve parklarda üretilir ve kısmen göçmendir. Önemli nitelikteki bir popülasyonu ise, kış aylarında Avrupa'nın güney tarafında, Kuzey Afrika'da ve Orta Doğu'nun üzerinde geçirirler.

Öter Ardıç Kuşu Nedir?

Öter ardıç kuşu 1831 yılında Alman ornitolog olan Christian Ludwig Brehm tarafından keşfedildi. O günden bu yana ilk verilen bilimsel adını korumuştur. Bu kuşun bilimsel isimi ise, Turdus philomelos şeklindedir. Cins ismi olan Turdus, Ardıç kuşuna Latince verilen isimdir. Ardıç kuşu, bünyeleri gereğince kutuplar hariç dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşar.

Öter Ardıç Kuşunun Özellikleri

Genellikle de 20-26 çapında uzunlukları vardır. Bu kuşlar göçücü kuşlar arasında yer alır. Gagaları ise, çok uzundur ve yandan basık bir görünümü vardır. Ön uç kısımları ise, hafif olarak kertiklidir. Genellikle ağaç yarıklarına ve kavuklarına yuva yaparlar. Ama toprak üstünde de yaşayan türleri bulunur. Genellikle de yuvaların üstleri açık olur. Her seferinde 5-6 tane bazen benekli bazen de beneksiz yumurta yapıp, senede iki defa kuluçkaya yatarlar.

Ardıç kuşları genellikle diğer kuşlar gibi böcek, salyangoz ve kurtçuklar ile beslenirler. Ama tükettikleri besinlerin % 75 kadarı üzüm nevinden tohumlardan oluşur. Zaten kuşun ‘’Ardıç’’ ismi alması da tohuma düşkünlüğünden ve bu kuşun ardıç meyvesine bağımlılığından gelir. Ardıç kuşları çok oburlardır ve üzüme hiçbir zaman dayanamazlar. Bağ bozumu, olduğu zamanlarda onları üzümlerin hemen yanı başında görebilirsiniz. Ziraattan çok etkilenirler ve en lezzetli kuş türleri arasındadır.

 

Yazarlar