Evcil Hayvan Papağan Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Papağan Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

30.10.2021 - 02:53 | Son Güncellenme:

Papağanlar, konuşma taklidi yapabilen, iri gövdeli, rengarenk tüyleri olan, gürültücü hareketler sergileyen zeki kuşlardan biridir. Anayurtları Afrika olan papağanlar 350'den fazla türleri ile tropik yerlere dağılmış bulunmaktadır. Ayrıca papağanları birçok pet shop veya herhangi bir yerde görmemiz mümkün olan bir kuştur. Bu bakımdan papağan oldukça merak edilir. Papağan kuşu ne yer, kaç yıl yaşar? Kısaca özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Papağan Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar Kısaca Özellikleri Nelerdir

Papağanlar 15. yüzyıldan beri evcilleştirilen 350'den fazla alt türü bulunan, insan hayatına renk katan kuşlardan biridir. Ayrıca papağanlar uzun yıllar yaşayabilme özelliklerine sahip kuşlardır.

Papağan Kuşu Ne Yer, Kaç Yıl Yaşar?

Papağanlar evcil bir kuş olmakla birlikte oldukça hassas ve özel hayvanlardır. İnsanlar papağanlarla hayatları boyunca dostluk kurabilme şansına sahip olabilirler. Papağanlar uzun yaşayan kuşlar olarak bilinir. Hatta bazı türleri 60 yıla kadar yaşayabilmektedir.

Ayrıca papağanlar için kesin olarak ne kadar yaşayacaklarını söylemek pek mümkün değildir. Fakat evcil bir papağana ne kadar iyi bakılırsa o kadar uzun ömürlü olmaktadır. Doğada yaşayan papağanlar ise ne kadar iyi beslenir ve dış tehditlerden ne kadar iyi korunurlar ise o kadar uzun yaşarlar.

Papağanı beslemek de önemli konulardan biridir. Çünkü papağanın da insanlar gibi sağlıklarını koruyabilmeleri için beslenmeye ve vitaminlere ihtiyacı vardır.

Papağanların yediği yiyecekler şunlardır:
- Pelet yemler,
- Tahıllar,
- Tohumlar,
- Kabuklu yemişler,
- Taze meyveler ve sebzeler.

Sonuç olarak bir papağanın uzun ömürlü olabilmesi için iyi beslenmesi ve akıl sağlığını etkileyecek olumsuz durumlardan uzak tutulması gerekir.

Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Rengarenk tüyleri vardır.

350 farklı türü bulunur.

Taklit yetenekleri vardır.

Genellikle iri gövdelidir.

Gürültücü yapıları bulunur.

Gagaları kalın ve kıvraktır.

Zeki kuşlardır.

Kuşlar içinde beyinleri en gelişmiş kuşlardır.

 

Yazarlar