Güzellik Parfüm kokunuz uçup gitmesin! İşte kalıcı parfüm yöntemleri

Parfüm kokunuz uçup gitmesin! İşte kalıcı parfüm yöntemleri

11.07.2023 - 16:21 | Son Güncellenme:

Parfümlerden en büyük beklentimiz kalıcı olmasıdır. Ancak bazı parfümler kalıcı olmuyor. Ancak parfüm kokunuz uçmasın diyorsanız kalıcı hale getirmek için yapabileceğiniz bazı yöntemler…

Parfüm kokunuz uçup gitmesin İşte kalıcı parfüm yöntemleri

Herkesin kendine has kokusu vardır. Kokusunun imzası olmak isteyen kişilerin parfümünün daha kalıcı hale gelmesini isterler. Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile parfüm kokunuz kalıcı hale gelecek.

Haberin Devamı

PARFÜM KOKUNUZU KALICI HALE GETİRECEK YÖNTEMLER

PARFÜMÜ SIKMADAN ÖNCE DUŞ VEYA BANYO YAPIN

Parfümünüzün daha uzun süre dayanması ve daha parlak olması için duştan veya banyodan hemen sonra uygulayın. Cildinizin zaten kuru olduğundan emin olun ve ancak o zaman kokuyu sıkın.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Parfümünüzün daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız cildinizi nemlendirdikten sonra parfümü uygulayın. Varsa parfümünüzle aynı kokuya sahip kokusuz bir krem ​​veya vücut losyonu kullanabilirsiniz.

İyi nemlendirilmiş cilt kokuyu daha iyi tutar.

VAZELİN KULLANIN

Çok kuru cildiniz varsa, kokuyu sıkmadan önce nabız noktalarına biraz vazelin sürün. Yağlı ciltler parfümün kokusunu daha iyi koruduğu için parfümünüzün daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Parfüm kokunuz uçup gitmesin İşte kalıcı parfüm yöntemleri

DOĞRU NOKTALARI SEÇİN

Parfüm nerelere sıkılır diye merak ediyorsanız cevabı nabız noktalarına. Bunlar, atardamarların cilt yüzeyine en yakın olduğu ve kalp atışlarınızı hissedebileceğiniz noktalardır.

Nabız noktalarına ayrıca sıcak noktalar da denir. Ve kokunun daha çok yayılmasına yardımcı olurlar.

BİLEKLERİNİZİ OVALAMAYIN

Parfümü bileklerinize sıktıktan sonra ovalamayın.

Bunun yerine parfümü sıkın ve cildinizde kurumasını bekleyin.

MESAFEYİ İYİ AYARLAYIN

Kokuyu püskürtürken şişeyi ciltten 5-7 inç uzakta tutun. Parfümün iri damlalarının cildinize damlamasını engelleyecektir.

SAÇINIZI UNUTMAYIN

Saç, parfüm kokusunu ciltten bile daha uzun süre tutar. Parfüm spreyinizden az miktarda saçınıza veya daha iyisi saç fırçanıza uygulayabilirsiniz.

Unutmayın: Parfümü yalnızca yeni yıkanmış saça uygulayın, çünkü saçınızın doğal yağları parfümün kokusunu etkileyebilir.

GİYSİLERE PARFÜM SIKMAYIN

Parfümü kıyafetlerinize değil doğrudan cildinize sıkın çünkü parfüm bazı lekeler bırakabilir. Parfümünüzün ciltte kuruduğundan emin olun ve ancak o zaman kıyafetlerinizi giyin.

Parfümünüzü kıyafetlerinizle kapatılmayan nabız noktalarına da sürebilirsiniz. Bu sayede parfümünüz kulağa daha parlak gelecek ve gün içinde onu daha iyi hissedeceksiniz.

PARFÜMLERİ DOĞRU YERDE TUTUN

Haberin Devamı

Parfümlerinizin daha uzun süre dayanması için, ani sıcaklık değişimleri olmadan karanlık bir yerde saklayınız. Bunları banyoda veya diğer nemli ve yerlerde saklamayın.

Parfümleri dolabınızda, rafta veya makyaj masasında saklayın. Ancak parfümlerinizin ışıktan uzak olmasına dikkat edin.

Parfümlerinizi orijinal kutusunda da muhafaza edebilirsiniz. Bu onların zarar görmesini engelleyecektir.

ÇOK FAZLA PARFÜM SIKMAYIN

Parfümünüz insanları çekmeli, tersi değil. Bu yüzden çok fazla parfüm uygulamaktan kaçınmak daha iyidir.

Her gün aynı parfümü sürerseniz alışabilir ve kokuyu eskisi kadar hissetmeyebilirsiniz. Ancak bu, çevrenizdeki insanların da bunu hissetmediği anlamına gelmez.

Zaman zaman parfümünüzü değiştirmek daha iyidir. Bu sayede koku alma sisteminiz tek bir kokuya alışmayacak ve kokunuzu en iyi şekilde hissedeceksiniz.

DOĞRU FIS MİKTARINI SEÇİN

Kaç tane koku spreyi yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, kokunuzun parfüm konsantrasyonunu kontrol edin.

Biraz hafif ve canlandırıcı Eau de Cologne veya Eau de Toilette'iniz varsa, hiç endişe duymadan 3-4 sprey yapın. Ama biraz yoğun ve ağır Eau de Parfum varsa 1-2 sprey yeterlidir.

Haberin Devamı

Çok ağır parfümler sadece diğer insanlarda değil sizde de baş ağrısına neden olabilir. En sevdiğiniz kokunun en büyük düşmanınız olmasını istemiyorsanız ya da parfümü incelikle nasıl süreceğinizi merak ediyorsanız cevap da 1-2 sprey.

Hafif ve yoğun olmayan bir koku almak istiyorsanız vücut spreylerini deneyebilirsiniz. Bunlar, düşük konsantrasyonda parfüm bileşimi içeren spreylerdir.

PARFÜMÜ ÇIKARMAK İÇİN MAKYAJ MENDİLLERİ KULLANIN

İstemeden çok fazla parfüm sıktıysanız endişelenmeyin. Makyaj mendilleri veya diğer alkollü mendilleri kullanarak kolayca çıkarabilirsiniz. Daha sonra parfümünüzü doğru miktarda tekrar uygulayabilirsiniz.

Parfüm kokunuz uçup gitmesin İşte kalıcı parfüm yöntemleri

GÜN BOYUNCA PARFÜMÜNÜZÜ YENİLEYİN

Gün içinde kokunuzun hafiflediğini hissederseniz 1-2 kez tekrar sıkabilirsiniz.

KOKULARI BİRLEŞTİRİN

Yeni ve benzersiz bir şey elde etmek için farklı parfümleri karıştırabilirsiniz.

Cildinize farklı kokuları sıkmadan önce, bir test kağıdı üzerinde birlikte nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını kontrol edin. Bir sonucu beğendiyseniz, işlemi cilt üzerinde tekrarlayın.

Haberin Devamı

Parfümleri doğru şekilde karıştırmak için önce ağır olanı, sonra hafif olanı sıkmanız gerekir.

KATI PARFÜMLER

Cildinize katı bir parfüm uygulamak için parmağınızı kullanarak bir kavanozdan bir miktar parfüm alın ve ardından cildinizde seçilen noktalara aktarın.

Bu arada katı parfümünüzü, elinizde krem ​​yoksa vücudunuzun herhangi bir kuru yeri için de nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

ORTAMA GÖRE KOKU SEÇİN

Hedefinize göre bir koku seçin. İş yerinde veya sadece gün boyunca kullanmak için bir parfüme ihtiyacınız varsa, hafif ve çok doygun olmayan bir şey seçin.

Ama dışarı çıkmak için bir koku bulmak istiyorsanız, daha derin, daha sıcak ve daha şehvetli bir şey seçmekten çekinmeyin.

Aynı şey, belirli bir mevsim için doğru kokuyu seçmek için de söylenebilir. Ağır ve yoğun parfümler yaz ayları için pek uygun değil ama en soğuk kış günleri için uygun olabilir.

Buna karşılık, bazı hafif çiçek ve narenciye kokuları yaz günlerinizi daha ferah ve ruh halinizi daha iyi hale getirecektir.

KOKU AİLELERİNİ ÖĞRENİN

Daha önce hiç parfüm kullanmadıysanız ama kullanmaya başlamak istiyorsanız, koku ailelerini anlamak parfüm yolculuğunuzu kolaylaştıracaktır.

 

 

 

 

Yazarlar