Sağlık Parmak Eklemlerinde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur, Nasıl Geçer? Kireçlenme Mi Romatizma Mı? Nasıl Anlaşılır?

Parmak Eklemlerinde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur, Nasıl Geçer? Kireçlenme Mi Romatizma Mı? Nasıl Anlaşılır?

10.09.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

Eller, insan için en gerekli olan uzuvlar arasında yer almaktadır. El ve parmak eklemlerinde rahatsızlıkların oluşması, insan hayatını büyük bir oranda etkilemektedir. Parmak eklemleri üzerinde görülen kireçlenmeler ve romatizma gibi durumlar, ciddi bir rahatsızlık sayılmaktadır. Eklemlerin etrafında bir katman olarak oluşan kireçlenme, tedavi gerektirmektedir. Parmak eklemlerinde oluşan rahatsızlıkların tedavileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Parmak Eklemlerinde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur, Nasıl Geçer Kireçlenme Mi Romatizma Mı Nasıl Anlaşılır

Parmak eklemlerinde ağrı ve şişlik gibi durumlar, kireçlenme ve romatizma rahatsızlıklarında görülmektedir. Eklemler üzerinde katman oluşumları sonucunda yan etkiler oluşur.

Haberin Devamı

Parmak Eklemlerinde Ağrı ve Şişlik Neden Olur?

Eklemlerin boşluklarında yer almakta olan eklem sıvısı, eklemlerin sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlamaktadır. Kayganlık sayesinde parmak ve el eklemleri sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır. Aynı zamanda damarlar ile bağlantısı olmayan kıkırdakların beslenmesini sağlamaktadır.

Kireçlenme, eklemlerde kuvvetlerin karşılanması için yetersiz kalınma halinde oluşmaktadır. Eklemlerde oluşan hasarlar sonucunda ve kıkırdak altında bulunan kemiğe binen kuvvetin daha fazla olması halinde oluşur.

Kireçlenme, fazladan bir kemiğin gelişi halidir. Kuvvetlere ve ağırlıklara karşı yetersiz kalınması halinde düzensiz olarak kemik gelişmektedir. Bu bölgede gerçekleşen rahatsızlık hali de kireçlenmedir.

Haberin Devamı

Eklem rahatsızlıklarında eklemde yer alan bir iltihap oluşumları, romatizma olarak geçmektedir. Eklemlerde zorlanmalar sonucunda düzensiz bir yapı oluşumu, kireçlenmedir. Bölgede iltihaplı bir yapının oluşumu ise romatizmadır.

Parmak Eklemlerinde Ağrı ve Şişlik Nasıl Geçer?

Yaşlılık dönemleri içerisinde doğal olarak eklemlerde bozulmalar yaşanmaktadır. Bu durumlar eklemler arasında yavaş yavaş yayılmaktadır.

Parmaklarda yer alan kireçlenmeler, genel olarak yaşlılık döneminde oluşmaktadır. Ancak bu süreç daha genç dönemlere de sarkmaktadır.

Kadınlarda eklem kireçlenmesi görülmesi, erkeklere göre 10 kat daha fazla rastlanmaktadır.

Kadınlarda görülmesinin nedenleri, kalıtsal olabilmektedir. Bunun yanı sıra şişmanlık durumlarında, eklemlerin zorlanmasında, kas zayıflamalarında görünür.

Kireçlenme mi, Romatizma mı? Nasıl Anlaşılır?

Kireçlenme durumları, eklemler ve kıkırdaklarda fazladan ve düzensiz olan bir kemik yığınının oluşumudur. Bu durumlar eklem sıvısının yetersizliklerinde ve eklemlerin aşırı zorlanmasında oluşmaktadır.

Romatizmanın görülmesi, eklem zarlarının alt kısmında iltihaplı kısmın oluşumudur. Aralarında etki farkları olarak, kireçlenmede zorlanmalar ve eklemlerin işlevselliği azalmaktadır. Romatizmalarda bu durumda daha sızlama hallerinin oluşumu olarak ortaya çıkacaktır.

Yazarlar