Sağlık Pasif İçicilik Nedir, Hangi Durumlarda Pasif İçici Olunur? Pasif İçiciliğin Zararları Nelerdir?

Pasif İçicilik Nedir, Hangi Durumlarda Pasif İçici Olunur? Pasif İçiciliğin Zararları Nelerdir?

30.03.2021 - 10:32 | Son Güncellenme:

Sigara kullanmayan insanların akciğer kanseri olduğu bilinen bir gerçektir. Bunun nedenlerin biri pasif içiciliktir. Sigara içerisinde çok fazla zararlı madde bulunmaktadır. Bu maddeler insan hayatına oldukça fazla zarar vermektedir. Sigara içen kişilerin etrafında oluşan ve sigaradan çıkan dumana sigara dumanı denir. Bu duman da sigara kadar zararlıdır ve tehlikelidir. Sigara dumanının içinde dört bin kadar tehlikeli madde vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pasif İçicilik Nedir, Hangi Durumlarda Pasif İçici Olunur Pasif İçiciliğin Zararları Nelerdir

 Sigara içen kişiler bir tek kendilerine zarar verdiklerini düşünmeleri oldukça yanlış bir düşüncedir. Çünkü zehirli olan bu duman sigara içmeyen kişileri akciğer kanserine kadar götürebilmektedir. Ülkemizde pasif içici olan insanların oranı gittikçe artmaktaydı. Bu yüzden kapalı alanlarda sigara içme yasağı konulmuştur. Kapalı alanlarda sigara kullanımının yasaklanması pasif içiciliği azaltmıştır.

Haberin Devamı

 Pasif İçicilik Nedir, Hangi Durumlarda Pasif İçici Olunur?

 Pasif içicilik, sigara içmeyen ama içen kişiler tarafından sık sık bu dumana maruz bırakılan kişilere verilen isimdir. Çevredeki insanların kullandığı sigara, nargile veya puro gibi dumandaki zararlı madde oranı yüksek tütün ürünlerinden çıkan dumanla oluşur. Bu tütün ürünlerinden çıkan yoğun ve zararlı duman içmeyen insanlara bu maddeleri içen insanlar kadar zarar vermektedir. Böylece sigara dumanına maruz kalan kişilere pasif içici denir. Maalesef bunun farkındalığı yeni yeni anlaşılmaktadır. Kanserde aralarında olmak üzere birçok hastalığa neden olmaktadır.

 Pasif İçiciliğin Zararları Nelerdir?

 Pasif içiciliğin birçok zararı vardır. Özellikle hamileler, çocuklar, bebekler ve hasta insanlara daha fazla zarar vermektedir. Pasif içiciliğin insanlara verdiği zarar göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Çok fazla tütün ürünlerine maruz kalmak geri dönülemeyecek hastalıkları ve tehlikeleri yanında getirmektedir. Bu zararlar aşağıdaki gibidir:

Haberin Devamı

Pasif içicilikte kişiye çok zarar vermektedir Bu zararlar:

Akciğer kanserine neden olabilir.

Kalp krizine neden olmaktadır.

Hamileler için bebeği kaybetmeye bile neden olabilir.

Pasif içicilik etkisinde olan bebeklerde farklı bir çok hastalık çıkabilir.

Nefes darlığı, boğaz ağrısı, gözlerde hassaslık gibi birden fazla hastalığa neden olur.

Eğer bir kişi astım hastasıysa pasif içicilik çok daha tehlikeli bir hale gelir.

Çok fazla pasif içiciliğe maruz kalan çocukların hasta olma riski artar.

Yazarlar