Sağlık Perikard Nedir, Görevleri Nelerdir? Kalp Kesesi Perikard Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Geçer?

Perikard Nedir, Görevleri Nelerdir? Kalp Kesesi Perikard Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Geçer?

05.03.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Kalp sağlığı tam anlamıyla insan sağlığının önemli bir unsurunu meydana getirmektedir. Bu bakımdan kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen çok çeşitli sağlık problemleri söz konusu olabilmektedir. Bu anlamda sizin için Perikard nedir, görevleri nelerdir? Kalp kesesi perikard hastalıkları nelerdir, nasıl geçer şeklindeki sorulmuş olan soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Perikard Nedir, Görevleri Nelerdir Kalp Kesesi Perikard Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Geçer

Kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek unsurların başında elbette perikard kesesi ile ilgili ortaya çıkabilecek hastalıklar gelmektedir. Bu bakımdan perikard hastalıkları pek çok insanın dikkatini çeken unsurların başında kendisine yer bulmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Perikard Nedir, Görevleri Nelerdir?

 

 Perikard, kalbi çepeçevre saran, kalbin içerisinde yer almakta olduğu bir kesedir. Viseral (seröz) ve paryetal (fibröz) perikard olmak üzere iki kısımdan meydana gelen bir yapıdır. Kalp zarı olarak da anılmaktadır. Perikard boşluğunda 15-50 ml arasında değişkenlik gösteren steril, kaygan sıvı bulunmaktadır.

 

 Fibröz perikard büyük damarları çevreleyerek visseral perikard ile birleşmektedir. Perikardın çok çeşitli fonksiyonlarının varlığı söz konusudur. Komşu yapılarda bulunan iltihap ve enfeksiyonların kalbe ulaşmasının önünde önemli bir engel oluşturur, kalbin ani olarak genişleterek, balonlaşmasının önüne geçer. Bu bakımdan kalbin korunmasında önemli rol oynar.

Haberin Devamı

 

 Kalp Kesesi Perikard Hastalıkları Nelerdir, Nasıl Geçer?

 

 Perikart diğer tabiri ile kalp zarı, kalbi göğüs kafesi içinde sabit bir şekilde tutar. Kalp kesesi olarak da nitelendirilen bu yapı kalbi çeşitli enfeksiyonlardan korur ve kalp zarı aralığında mevcut durumdaki çok az miktarda sıvı sayesinde kalbin hareketini kolaylaştırıcı bir etki yaratır. Kalp kesesi yani perikard hastalıkları, tek başına veya tüm vücudu etkileyen hastalıklarla beraber görülebilmektedir.

 

 Akut diğer tabiri ani bir şekilde gelişen yahut kronik diğer tabiri ile uzun sürel

Yazarlar