Pınar Civelek

Pınar Civelek

pinargulcivelek@gmail.com

Tüm Yazıları

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki estetik operasyonlar her zaman dış görünüşte dikkat çekici değişimler elde etmek için yapılmaz. Aynı zamanda kişinin kendini rahat hissetmesini sağlamak, özgüvenini desteklemek ve kendini her zaman özgür hissetmesini mümkün kılmak için de yapılır. Barbie estetiği de kadınların özgür, özgüvenli ve rahat olmalarını sağlayan oldukça önemli bir operasyonmuş. Barbie estetiği hakkında bize Jinelokog Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan merak ettiklerimizi anlatacak.

Barbie estetiği nedir, nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Barbie estetiği olarak adlandırdığımız estetik operasyon en çok talep gören genital estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Vajinanın iç ve dış dudaklarının daha orantılı ve estetik bir görünüme sahip olması için yapılan operasyona Barbie estetiği adı vermekteyiz. Labioplasti olarak da adlandırılan bu operasyonda amacımız dış genital bölgedeki yapısal bozuklukları ortadan kaldırmak. Bölgedeki sarkmaların, dudaklar arası boyut farklılıklarının kötü bir görünüme sahip olması hem fiziksel hem de ruhsal açıdan kişinin olumsuz etkilenmesine neden olur. Cinsel ilişki esnasında ağrı, kanama, adet döneminde hijyen sorunu, kaşıntı, bölgenin iç çamaşırına sürtünmesi sonucunda oluşan tahriş gibi olumsuz etkiler bu operasyonu gerekli kılar.

Genel ya da lokal anestezi altında yapılabilen bu operasyon 30 ila 60 dakika arasında sürer. Operasyonda önemli olan kişinin sorunlarını çözüme kavuşturmak, yaşadıkları sağlık problemlerini ortadan kaldırmak ve cinsel açıdan daha özgüvenli olmasını sağlamaktır. Barbie Estetiği tam olarak kadınların aklında canlanan o kusursuz görünüme konforlu ve sağlıklı bir şekilde sahip olmayı mümkün kılar.

Peki Barbie estetiği kimler için uygundur? Herkes yaptırabilir mi?

Cinsel kimlik oluştuktan sonra 18 yaş altında da ebeveyn izni ve bilgisi dahilinde Labioplasti yapılabilir. Ayrıca bu operasyonun yapılmasını gerektirecek boyutta şekil bozukluklarının olması da önemli bir kriterdir. Genel sağlık durumu ameliyat olması için uygun olan, genital bölgesindeki sarkmalar yüzünden hem fiziksel hem de ruhsal sıkıntılar yaşayan kadınlar için bu estetiği öneriyoruz. Sağlıklı, konforlu ve özgür bir yaşama sahip olmak her insanın, her kadının hakkıdır ve kadınların kendilerini mutsuz hissetmelerine neden olacak görünüş sorunlarına yol açan genital şekil bozuklukları kısa sürede ortadan kaldırılabilir.

Haberin Devamı

İşlemden işleme fark eden iyileşme süreçlerini biliyoruz. Barbie estetiğinin iyileşme süreci ne kadar?

Barbie estetiği klinik veya hastane ortamında yapılabilir. İşlem sonrasında hastanede kalmaya gerek yoktur. Lokal ya da genel anestezi fark etmeksizin aynı gün hastaneden taburcu olunur. Operasyonda uygulanan dikişler, estetik dikişler olduğu için dikişlerin herhangi bir süreçte düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Duş almak için beklemeye gerek olmaması bu operasyonun sunduğu konforlardan birisidir. Ancak aynı gün duş almak mümkün olsa da küvete girilmesi önerilmez. Operasyondan sonraki 2 hafta boyunca havuz, sauna, jakuzi gibi alanlar kullanılmamalıdır. Cinsel ilişki için 15-20 gün sonra izin verilebilir. Bu durumda operasyon sonrası şişliklerin tamamen geçmesi gerekir. Bu ödem ve şişlikler maksimum 3-4 gün kadar sürer. Net görüntü ise 4 ila 6 hafta kadar sonra oluşur.