09.12.2011 - 23:21 | Son Güncellenme:
Malzemeler
3 litrelik cam kavanoz
2.5 kg portakal
750 ml votka ya da 500ml etil alkol
500gr toz şeker
1lt su (ya da 750 ml votka)
5 adet çubuk tarçın
10-15 adet kuru karanfil
Yapılışı
1.Portakalları yıkayın ve süzüldükten sonra 2 parçaya bölün.
3- Dilimlediğiniz portakalları kavanoza yerleştirin. Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin.
4- Son olarak çubuk tarçınları ve karanfilleri koyarak kavanozun ağzını kapatın. 1-2 dakika süreyle kavanozu çalkalayın.
5- Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalamayı unutmayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzün ve servis yapın.
Afiyet olsun