Badem göz estetiği nedir, nasıl yapılır?

 

Badem göz estetiği nedir?

Badem göz estetiği, halk tarafından “Çekik Göz Estetiği” olarak da tanımlanmaktadır. Bu ameliyat, gözleri daha iri, çekik ve çekici hale getirmek amacıyla yapılmaktadır. Plastik cerrahlar, doğuştan ya da sonradan oluşmuş, göz kenarlarının aşağı doğru düşüklüğünü gidermek ve göze daha estetik bir görüntü kazandırmak için uzun zamandır yapılan bu ameliyatı yapmaktadır. Bu işlem, son yıllarda badem göz estetiği adıyla da anılmaktadır.

Badem göz ameliyatı nasıl yapılır?

Gözlerin dış kenarları, genellikle gözün iç kenarlarından birkaç milimetre yukarıda yer alır. Bazen gözlerin dış kenarlarında meydana gelebilen ya da doğuştan gelen düşüklük, bakışların yorgun görünmesine sebep olur. Bu ameliyatla plastik cerrah, gözün dış kenarlarını yukarıya ve dışa doğru konumlandırır.

Haberin Devamı

Lokal ya da genel anestezi altında gerçekleşebilen bu ameliyat 30 dakika- 1 saat arasında sürer. Hasta gündelik hayata 2-3 günde dönebilir.

Badem göz işlemi gözü küçültür mü?

Hayır, işlem sadece gözlere daha çekik bir form verir.

İşlem göze zarar verir mi?

Bu işlem deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapıldığı takdirde oldukça başarılı geçen, sorunsuz ve başka dokulara zarar vermeyen bir ameliyattır.

Badem göz estetiği işlemi fiyatları nasıldır?

Badem göz estetiği ameliyatının kaç TL sorusu internette sıkça karşımıza çıkıyor ve hastalarımız tarafından da soruluyor. Her estetik işlemin fiyatının, hastanın durumuna, kombine başka uygulama gerektirmesine bağlı olarak değiştiğini söyleyebiliriz.

Bu işlemlerde bütçe ameliyatsız yöntemlerle cerrahi yöntem seçimine göre de değişiklik gösterir. Detaylı bilgi için kliniğimizi arayabilir, web sitemizi www. sukruyazar.com.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Badem göz estetiği yaptıranlar memnun mu?

Badem göz işleminin hastalar tarafından fiyatı kadar merak edilen bir başka konu da badem göz estetiğini yaptıranların memnun olup olmadığıdır.

Evet, özellikle deneyimli bir hekim tarafından yapıldığı takdirde ve uygun hastalarda daha genç ve enerjik bir görünüm sağlar. Bu estetik işlem, en sık talep edilen cerrahi operasyonlar arasındadır.

Haberin Devamı

Badem göz estetiği sonuçları kalıcı mı?

Bu ameliyatın yani cerrahi müdahalenin sonuçları kalıcıdır. Bazı durumlarda bu ameliyat kaş asma, alın germe ve orta yüz germe operasyonları ile desteklenmektedir. Ameliyatsız yöntemlerle bu türden kalıcı bir etki yaratmak mümkün değildir.

Ameliyatsız yöntemlerle badem göz estetiği yapılabilir mi?

İp askılarla, kaşların şakaklara doğru gerdirilmesi ve bazen de yanakların da kaldırılmasıyla benzer bir etki, ameliyatsız da sağlanabilmektedir. Yapılan bu işlem, yaklaşık 30-45 dakika kadar sürer. Botoks ve dolgu işlemi de bu amaçla yararlanılan yöntemler arasındadır.

Ancak ameliyatsız yöntemlerle alınacak sonuç hem etki, hem kalıcılık bakımından sınırlıdır.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.sukruyazar.com