Burun ameliyatı ve nefes ilişkisi

Burunda gözle görünmese de iç kısmında kemik ya da kıkırdak dokusundan kaynaklı sorunlar (burun kemiği eğriliği/septum deviasyonu ve konka hipertrofisi) sağlıklı nefes almayı engeller.

Estetik amaçlı olan müdahalelerin yanı sıra deviasyon, konka hipertrofisi (büyümesi) gibi sağlık sorunları için de buruna operasyon yapmak gerekebilir. Müdahale edilmeyen sorunlar; horlama, nefes darlığı, ağız kuruluğu, geniz akıntısı ve çabuk yorulma gibi belirtiler gösterir, tedavi edilmezse daha farklı sağlık sorunlarına da yol açabilirler.

Haberin Devamı

Plastik cerrahinin alanı sadece burnun estetik görünümünü düzeltmekle sınırlı değildir. Aynı zamanda hastaların kemik ve kıkırdak eğriliğinden, konka hipertrofisinden kaynaklı nefes sorunlarını da kapsar.

Rinoplasti, Septoplasti ve Septorinoplasti

Burun estetiği için plastik cerrahlar başvuran hastaların, nefes alıp verme konusunda şikayetleri olmasa da burun içinin muayene edilmesi gerekir. Hastanın burun içi anatomisi ile birlikte, varsa nefes alıp vermesini engelleyen sorunlar belirlenir ve burun ameliyatları buna göre şekillenir.

Septum burun boşluğunu ikiye ayıran anatomik yapıdır. Bu anatomik yapı kemik ve kıkırdaklardan oluşmaktadır. Burun boşluğunda nefes alma fonksiyonunda rol alan anatomik yapılardan bir diğeri de konkalardır. Septum ve/veya konkaların anatomik yapılarındaki bozukluklar nefes alma fonksiyonunu bozabilmektedir. Bu yapılardaki bozuklukların yani nefes almayı engelleyen kemik ya da kıkırdak eğriliklerinin düzeltilmesine yönelik operasyonlara Septoplasti ameliyatı denir. Konkalara yönelik işlemlere yada ameliyatlara da Konkaplasti ameliyatı denir. Yalnız estetik amaçla yapılan burun ameliyatları ise Rinoplasti olarak adlandırılır. Hem estetik hem de fonksiyonel amaçla yapılan burun ameliyatları ise Septorinoplasti şeklinde anılır.

Deneyimli ve uzman plastik cerrahlarca gerçekleştirilen bu ameliyatlar sonrası hasta hem estetik olarak yüzüne uygun, doğal ve estetik bir buruna sahip olur, hem de daha rahat ve sağlıklı nefes almaya başlar.

Haberin Devamı

Bir burun ameliyatı; hastanın hem estetik beklentilerini olanaklar ölçüsünde karşılamayı hem de burnun asıl işlevi olan nefes alıp vermeyi en mükemmel hale getirmeyi amaçlamalıdır. Plastik cerrahınızın mesleki yetkinlik ve tecrübesinin size sağlık ve estetiği bir arada sunacağından eminseniz, içiniz rahat şekilde bu ameliyatı olabilirsiniz.

www.sukruyazar.com