Sağlık RDW Nedir? RDW Düşüklüğü Ve RDW Yüksekliği Ne Demek, Nasıl Tedavi Edilir?

RDW Nedir? RDW Düşüklüğü Ve RDW Yüksekliği Ne Demek, Nasıl Tedavi Edilir?

24.05.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

İnsanların sağlıklı olduğunu gösteren bazı testler bulunuyor. RDW testi, pek çok kişinin duyduğu ve neyi ifade ettiğini bilmediği bir testtir. RDW ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, detaylı araştırmalarla bilgi sahibi olmak istiyor. RDW düşüklüğü ve yüksekliğinin nasıl tedavi edileceği de merak edilen bir bilgidir. RDW nedir? RDW düşüklüğü ve RDW yüksekliği ne demek, nasıl tedavi edilir? RDW ile ilgili merak edilen tüm konular hakkında detayları derledik.

RDW Nedir RDW Düşüklüğü Ve RDW Yüksekliği Ne Demek, Nasıl Tedavi Edilir

RDW, kırmızı kan hücrelerinin büyüklüğünde ve hacminde oluşan değişiklikleri gösteriyor. Yapılan RDW testi sonuçları, anemi hastalığının tespitine göre değerlendirmeye alınıyor.

Haberin Devamı

 RDW Nedir?

 RDW, kırmızı hücre dağılım genişliği testi olarak da bilinir. RDW testi, aneminin altında yatan nedenlerin belirlenmesine yardımcı oluyor. 2010 senesinde yapılan önemli bir araştırmada, testlerin 45 yaş üzerinde olan bireylerde mortalitenin güçlü göstergeleri arasında olacağı belirtilmiştir.

 Yapılan test, genellikle tam kan sayımının bir parçası olarak uygulanıyor. Kan hücrelerinin çeşitlerini ve adetlerini kanda yer alan, kan hücrelerinin ve beyaz kan hücrelerinin ölçümlerini belirleyebiliyor. Genel sağlık sorununun belirlenmesine yardımcı olan ve enfeksiyon gibi diğer hastalıkları da tespit eden bir testtir.

 RDW Düşüklüğü Ve RDW Yüksekliği Ne Demek, Nasıl Tedavi Edilir?

 Tam kan sayımı yapıldığında, çıkan sonuç RDW değeri, 2'den az olmamalıdır. Yapılan incelemede ,2 den az ise, RDW düşüklüğü oluşur. RDW seviyesinin yüksekliğinde oluşan anemi hastalığı, düşüklüğünde de görülebilir. Kırmızı han hücrelerinin yeterli olmadığı durumlarda, makrositer anemi çeşidi oluşur.

Haberin Devamı

 Yaşanan durum, RDW düşüklüğünü kan tahlillerinde kendisini gösterir. Makrositer anemiye bağlı olan kırmızı kan hücrelerinin boyutunu da oldukça büyütür. RDW yüksekliği, kişilerde demir eksikliği olduğunu gösterir. RDW tedavisi, altta yatan hastalığın çeşidine göre değişiklik gösterebilir.

Yazarlar