Kadın Sağlığı Regl ağrısı nasıl azaltılır?

Regl ağrısı nasıl azaltılır?

11.12.2017 - 10:52 | Son Güncellenme:

Regl dönemi kadınların yenilendiği bir dönemdir, bu dönem her kadında farklı etkiler yaratabiliyor. Vücudunuza hak ettiği şeyleri verirseniz ağrılarınızın azalacağını biliyor musunuz?

Regl ağrısı nasıl azaltılır

Regl dönemini kimi kadın sancısız ve rahat atlatırken kimisi de kasık, sırt ve göğüs ağrısı çekerek bu durumu atlatıyor. Regli döneminde hareketsiz kalmak, sağlıksız beslenmek ve kendinizi aşırı yormak ağrılarınızın artmasına sebep olur. Ağrılarınızı nasıl azaltabileceğinizi paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Hareket edin

Regl döneminde hareketlerinizi kısıtlamak yerine olabildiğince hareket etmeniz, şişliklerinizin inmesine ve kramplarınızın geçmesine destek olacaktır. Yoga gibi egzersizler kalçaları açma ve gerginliği azaltmada yardımcı olur.

Yoga yapmasanız bile, mutlu ve sağlıklı bir dönem geçirmek için yapacağınız her egzersiz size iyi gelecektir, baş ağrılarınızı hafifletebilir, ruhsal durumunuzu artırabilir ve kaygıları azaltabilir.

Sağlıklı beslenin

İlaç içmekten kaçının. Vücudunuzun ilaca değil vitamin, mineral ve life ihtiyacı var. Hafif pişmiş yeşillikler ve sebzeler tüketin. Elinizin altında sağlıklı karbonhidrat bulundurun. Yediklerinize dikkat etmeniz ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Kendinizi eğitin

Vücudunuzun hakkında öğrenecek çok şey var. Döngünüz, hormonel dalgalanmalara ve yaşam tarzınıza olan etkisi hakkında bilgi edinin. Araştırmalara göre, insanların kendine doğru yolculuk yapması mükemmel bir şeydir. Kendinizi tanırsanız bedeninizi görme ve işleme biçiminiz tamamen yenilenecektir.

Kendinize zaman ayırın

Kitap okumak, meditasyon yapmak, uyumak veya sosyal medyadan alışveriş yapmak… Evet, kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz öyle davranın. Arkadaşlarınızla dışarı çıkmak istemiyorsanız kendinizi zorunda hissetmek yerine yalnız kalın, bu size daha iyi gelecektir.

Vücudunuzu rahatlatın

Duş almak bu dönemlerinizde sizi rahatlatacak en önemli şeylerden biri. Ilık su kramplarınızı yatıştırarak, cildinizi rahatlatacaktır. Bu dönemde çok fazla çikolata isteği duyuyorsanız vücudunuz magnezyum isteyebilir. Duşunuz sırasında epsom tuzları kullanarak vücudunuzun magnezyum ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Kendinizi şımartın

Canınız çikolata istiyorsa, çikolata yiyin! Küçük davranışlara bulunmak bu döneminizde önemlidir, vücudunuzun zihinsel dengesi ve mutluluğunuzu arttırır. Vücudunuzu hak ettiği sevgiden ve hoşgörülerden mahrum bırakmayın. Regl sürecinizde dinlenmek ve yenilenmek için kendinize zaman verin. Vücudunuza teşekkür edin.

Yazarlar