Sağlık Rinore Nedir, Neden Olur? Rinore Tedavisi Nasıl Yapılır?

Rinore Nedir, Neden Olur? Rinore Tedavisi Nasıl Yapılır?

16.07.2022 - 13:38 | Son Güncellenme:

Havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşması ile ile birlikte görülen burun akıntısı akla pek çok soruyu getirmektedir. Bu bağlamda işitilen "rinore" sözcüğünün manası da merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız rinore nedir, neden olur, rinore tedavisi nasıl yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Rinore Nedir, Neden Olur Rinore Tedavisi Nasıl Yapılır

Rinore tıbbi bir terim olup; burundan mukuslu sıvı akıntısını tanımlamak için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Rinore Nedir, Neden Olur?

Bazı hastalıklar çok yaygın bilinirliğe sahip olurken bazı diğer hastalık ve rahatsızlıklar daha seyrek görülür. Rinore sözcüğü tıbbı bir terimdir ve burun kanaması manasına da gelir. Fakat rinore esasında burundan gelen mukuslu sıvının tanımlanması için kullanılır.

Rinorenin pek çok ve değişik sebepleri olabilir. Örneğin; en tehlikeli hallerden birisi kafa travması sonucunda rinore içinde beyin omurilik sıvısının gelmesi halidir. Bu nedenle rinorenin sebebi iyi araştırılmalı ve doğru teşhis konulmalıdır. Rinorenin sebeplerinden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

Alerjik reaksiyonlar olabilir

Sinüzit ya da diğer sistemik hastalıkların varlığı hali

Burun boşluğu hastalıkları

Haberin Devamı

Çeşitli viral hastalıklar, hipotermi

Travmatik beyin hasarı

Sigara gibi kötü alışkanlıklar

Özellikle çocuklarda sıkça görülen burun boşluğuna yabancı cisim kaçması veya girmesi halleri

Rinore Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hekim, rinore tedavisine ancak çıkış sebebini tespit edip teşhis koyduktan sonra başlayabilir. Bu nedenle rinoreyi hafife alarak rastgele kendiliğinden ilaç kullanılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki; sadece bir hekim ilaçları reçete edebilir.

Yazarlar