Bebek "Riskli bebek izlemi" kitabı çıktı

"Riskli bebek izlemi" kitabı çıktı

24.03.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

TSÇV Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. İpek Akman editörlüğünü üstlendiği kitap, alanında uzman 25 akademisyenin çalışmalarıyla tamamlanarak yayınlandı.

Riskli bebek izlemi kitabı çıktı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı(TSÇV), Cerebral Palsy riskinin azaltılması için erken müdahale alanında sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek “Riskli Bebek İzlemi” kitabını bilim dünyasına kazandırdı.

Riskli Bebek İzlemi kitabının editörlüğünü üstlenen TSÇV Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. İpek Akman kitabın yayınlanmasıyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Prematüre, büyüme geriliği, solunum yetmezliği, enfeksiyon veya metabolik nedenlerle ‘riskli bebek’ olarak tanımladığımız bebeklerin doğumdan sonraki büyüme, beslenme, aşılanma ve nörolojik gelişimlerinin izlenmesi önem taşıyor.

Biz de tüm bu süreçleri göz önünde bulundurarak hazırladığımız ‘Riskli Bebek İzlemi’ kitabıyla riskli bebek takibinde tıp dünyasına faydalı bir kaynak oluşturmayı amaçladık.

Bu kaynakla aynı zamanda uzmanların bilgi ve deneyimlerinin riskli bebeklerin kontrolü sürecinde ailelerin bebeklerinin yaşam kalitesini artıracak doğru müdahaleleri öğrenmeleri için yardımcı olmasını hedefliyoruz. Desteği için Sayın Dilek Sabancı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Kuruluşunun 25. yılında Riskli Bebek İzlemi kitabını yayınlamaktan gurur duyduklarını söyleyen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin ”Türkiye’de her yıl doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 10’u ‘riskli bebek’ kategorisine giriyor. Cerebral Palsy alanındaki akademik çalışmalarımız arasına eklenen bu kitabın bilim dünyasına ışık tutmasını ve bu alanda farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmasını diliyorum.”

Riskli Bebek İzlemi kitabı başta çocuk hastalıkları ve neonatoloji yan dal uzmanları olmak üzere riskli bebek izlemi yapan tüm sağlık personeline güncel bilgileri ulaştırmak ve böylelikle fiziksel, gelişimsel ve psikososyal açıdan riskli olan pek çok bebeğe ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kitabın Cerebral Palsy ve gelişimsel bozukluklar alanındaki akademik çalışmalara kaynaklık etmesini ve bu alanda farkındalığın yükselmesine katkıda bulunmasını amaçlıyor. Boyut yayıncılık tarafından yayınlanan kitap, boyutstore.com websitesinden satışa sunuldu.

Yazarlar