Saç Bakımı Saç Maşası Nasıl Yapılır? Saça Maşa Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç Maşası Nasıl Yapılır? Saça Maşa Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

08.04.2021 - 04:08 | Son Güncellenme:

Günümüzde saçların şekillendirilmesi için kullanılan farklı elektronik cihazlar bulunmaktadır. Saç maşası da bunlardan bir tanesidir. Saça zarar vermemek adına saç maşası kullananların dikkat etmesi gereken bir takım hususlar vardır. Saç maşası nasıl yapılır? Saça maşa uygularken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Saç Maşası Nasıl Yapılır Saça Maşa Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir


Doğal bir görünüm elde etmek isteyen kişiler genellikle saç maşası ile su dalgası yapmayı tercih etmektedir. Ancak bu cihaz kullanılırken dikkat edilmesi gereken bir takım konular vardır. Saçların gür ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamak için saç maşasının inceliklerini öğrenmek oldukça önemlidir.

Saç Maşası Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

Saç maşasına başlamadan önce saçların temiz olması gerekmektedir. Eğer duştan yeni çıktıysanız saçınızı şekillendirmeden önce iyi bir şekilde kurutmalısınız. Kurutulmadan maşa uygulanması saçların ciddi derecede zarar görmesine sebep olacaktır.

Dalgaların nasıl olmasını istiyorsanız ona göre tutam kalınlığını belirlemeniz gerekmektedir. Dalgalandırma işlemine saçın alt bölümlerinden başlayın.

Saç tutamlarınızı dikey olarak ayırdıktan sonra maşayı yatay konuma alarak saçlarınızı maşaya dolayın. Bu işlemi yaparken elinizi ya da boynunuzu sıcak maşa ile yakmamak adına dikkatli olmanız gerekir. Tutamları sardıktan sonra maşayı dikey konuma getirim

10-15 saniye arasında bekleyerek tutamları serbest bırakın ve işlemi tüm saçınıza uygulayın.

Haberin Devamı

Saça Maşa Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Maşa uygulanacak olan saçın temiz olması gerekmektedir. Banyoda yıkma işleminin ardından saça krem uygulamak, maşanın ısısının saça zarar vermesini büyük ölçüde engeller. Bunun yanında kirli saça maşa uygulamak, dalgaların kalıcılığını azaltacaktır ve saçlarınız hızlı bir şekilde bozulacaktır.

Dikkat edilmesi gereken konulardan biri de saçlarınızı hemen duştan sonra maşa yapacaksanız iyi bir şekilde kurumasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde ıslak saça uygulanan ısı saçın daha hızlı bir şekilde yıpranmasına ve zarar görmesine neden olur.

Saç tutamlarının maşaya sarılırken en dipten uca doğru sarılması gerekir. Eğer maşayı saçınızda uzun süre tutarsanız çıtırtıya benzer sesler duyabilirsiniz. Bu da saçınızın yandığını göstermektedir. Tüm saça maşa işleminin uygulanmasının ardından parmak yardımı ile bukleler açılarak doğal bir görünüm elde edilebilir. Maşa işlemini yapmadan önce saça termal su sıkılması saçın daha az yıpranmasını sağlayacaktır.

 

 

Yazarlar