Sağlık Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir? Safra Hastalıkları Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir? Safra Hastalıkları Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

01.04.2021 - 17:40 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunda bulunan safra kesesinin birçok görevi bulunuyor. Fakat herhangi bir sağlık sorunu oluşması durumunda safra kesesinde bazı hastalıklar oluşabiliyor. Bu hastalıklar pek çok kişinin merak ederek araştırdığı hastalıklardır. Safra kesesi hastalıkları nelerdir? Safra hastalıkları belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir Safra Hastalıkları Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Safra kesesi hastalıkları, belirtilerle ön plana çıkan ve bazı kişilerde görülen sağlık sorunlarıdır.

Safra Kesesi Hastalıkları Nelerdir?

Safra kesesi karaciğer bölgesinin alt kısmında yer alan küçük keseciklerdir. Bu keseciklerin birkaç görevi bulunur. Özellikle karaciğerde üretilen safraları biriktirerek yemek tüketimi sonrasında safraların bağırsaklara gönderilmesini sağlar. Hassas organlardan birisi olan safra kesesi, bazı nedenlerden dolayı hastalıklar meydana getirebiliyor. Bu hastalıklar pek çok kişinin araştırarak bilgi sahibi olmak istediği hastalık türleridir. Yaşam kalitesini düşüren ve olumsuz yönde etki gösteren hastalıklardır. Vücudun en önemli organlarından biri olduğundan, bazı durumlarda cerrahi operasyonlarla alınabiliyor. İnsanlar safra kesesi olmadan da yaşayabiliyor.

Safra kesesine bağlı olarak görülen hastalıklardan birisi de taşların oluşmasıdır. Safra kesesinde oluşan taşlar insanları olumsuz yönde etkiler. Bu taşlar herhangi bir belirti göstermeyebilir. Bazı durumlarda ise uzun bir süre sonra belirti gösterebilir. Günümüze bakıldığında 7 kişiden her birinde safra kesesi taşı görülür.

Yaşanacak olan bu hastalıklar belirti göstermediğinden kişilerin haberi olmaz. Safra kesesi taşlarının birçok belirtisi olabilir. Şişkinlik ve ağrı gibi belirtiler görülebilir. Karın bölgesinin alt kısmında şiddetli ağrı oluşması safra kesesi taşını işaret eder.

Safra Hastalıkları Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Safra kesesinde oluşan pek çok hastalık bulunur. Bazı kişilerde bu hastalıkların görülme oranı daha yüksektir. Safra kesesi hastalıklarının en çok görüldüğü kişiler;

Haberin Devamı

● Şeker hastalarında
● 65 yaş üzeri kişilerde
● Genetik
● Karaciğer hastalığı olanlarda
● Aşırı kilo alan kişilerde


Safra kesesi hastalıkları merak edilen hastalık türleridir. Bu hastalıklar kişileri olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeplerden dolayı bu hastalıkların belirtileri kişilerde görülebilir. Belirtilerin takibi yapılması hastalığın tespiti için önemlidir. Safra kesesi hastalıkları şunlardır;

● Safra kesesi kanseri
● Safra kesesi taşı
● Koledokolityaz
● Safra yolu yaralanması
● Safra kesesi iltihabı

Yazarlar