Genel Sağlık Sağ Arka Boyun Damarında Ağrı Neden Olur?

Sağ Arka Boyun Damarında Ağrı Neden Olur?

11.09.2021 - 12:49 | Son Güncellenme:

Boyun ağrısı toplumda en sık gözlenen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Boyun ağrıları pek çok farklı nedene bağlı şekilde oluşabilir. Bunlardan birkaç tanesi, bilgisayar ekranına fazla bakma, telefon ile çok fazla zaman geçirmek gibi duruş bozukluklarına bağlı iken; birkaç tanesi de altta yatan ayrı bir tıbbi hastalık sonrasında ortaya çıkabilmektedir. Sizin için sağ arka boyun damarının neden ağrıdığı konusunu detayları ile derledik.

Sağ Arka Boyun Damarında Ağrı Neden Olur

Boyun ağrısı çok sayıda kişi üzerinde mevcut olan rahatsızlıklardan bir tanesidir. Boyun ağrıları spor sonrası ortaya çıkabilmesi ile beraber çeşitli hastalıklara da bağlı olarak meydana gelebilmektedir.

Haberin Devamı

Sağ Arka Boyun Damarı Neden Ağrır?

Boyun fıtığı, dejeneratif disk hastalığı ve kireçlenme servikal dar kanal veya yaralanmalar sağ arka boyun veya ense ağrısının en sık görüldüğü nedenlerden bir tanesidir. Nadiren ise tümörler, boyun kısmında ağrı nedeni olarak ortaya çıkabilmektedir. Boğazda uzun bir süre boyunca devam eden enfeksiyonlar da şişmiş olan lenf nodları ile beraber ense ağrısına neden olabilmektedir.

Sağ Boyun Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Sağ boyun ağrısının çok fazla nedeni vardır. Sağ boyun ağrısının nedenleri aşağıda belirtilen şekilde sıralanabilir:

Kas gerilmeleri

Hastalıklar

Eklem ve kıkırdakta meydana gelen sıkışma

Yaralanmalar

Sinir sıkışmaları

Şeklinde sıralanmaktadır. Kas gerilmeleri durumuna bakıldığında; bilgisayarda ya da akıllı telefonunda çok fazla vakit geçirmek gibi aşırı bir kullanım sonucunda kas gerginlikleri ortaya çıkabilir. Yatarak kitap okumak ya da dişlerin sıkılması gibi küçük durumlar bile boyun kaslarını zorlayabilmektedir.

Haberin Devamı

Eklem ve kıkırdak aşınmaları ise vücuttaki diğer eklemlerde olduğu gibi, boyun eklemleri de zaman geçtikçe aşınma eğilimi göstermektedir. Osteoartrit, omurların arasındaki kıkırdakların bozulmasına sebep olmaktadır. Vücudun yaşlanması ile beraber eklem hareketini etkileyebilen ve ağrıya sebep olan kemik mahmuzları ya da uzantıları ortaya çıkar.

Yazarlar