Yaşam Sağlıklı yiyeceğe fast food tadı verilebilecek!

Sağlıklı yiyeceğe fast food tadı verilebilecek!

12.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

ABD’li bilim adamları, damağa lezzetli gelen ancak, sağlık açısından zararlı yiyeceklerin yerine doktorların sağlıklı yiyecekler kategorisinde gösterdiği ancak pek de iştah açıcı olmayan gıdaların tüketilmesini sağlamak için beyni oyuna getiren bir yöntem geliştirdi.

Sağlıklı yiyeceğe fast food tadı verilebilecek

Buna göre sağlıklı olan ancak yavan oldukları için çekici olmayan yiyecekler bazı katkı maddeleri sayesinde beyin tarafından, tadı, yağı ve tuzu yerinde leziz gıdalar olarak algılanacak. 

Sebzede çikolata lezzeti
Araştırmalarını gıda sektöründe faaliyet gösteren “Cadburys” ve “Coca Cola” ile ortaklaşa yürüten “Redpoint Bio” ve “Senomyx” adlı araştırmacı iki firma, tat modülatörleri denilen bileşiklerle örneğin sebzelere çikolata tadı katacak. Gıdalara çok küçük miktarlarda eklenecek bu modülatörler beyinde lezzetli yiyecekler tüketildiğinde işleyen mekanizmaları harekete geçirecek.
Aslında yağlı, şekerli ve tuzlu yiyecekler insanlığın ilk evrelerinde tabiatta şimdiki kadar bol bulunmuyordu. Bu gıdalar insanlar tarafından tercih edildikleri için daha sonraları lezzetli olarak algılanmaya başladı. Oysa şimdi bu kalori depoları kolaylıkla temin ediliyor ve çeşitli hastalıklara neden oluyor.

Yazarlar