Sağlık Sarkık Göğüsler Nasıl Toparlanır? Göğüsler Neden Sarkar, Nasıl Tedavi Edilir?

Sarkık Göğüsler Nasıl Toparlanır? Göğüsler Neden Sarkar, Nasıl Tedavi Edilir?

10.09.2021 - 16:36 | Son Güncellenme:

İnsanlar vücutlarının her bir ayrıntısını genellikle dikkatle incelerler ve kendilerinde eksik ya da farklı olduğunu düşündükleri konuları araştırırlar. Özellikle dış görünüşle ilgili konular daha çok merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Göğüs sarkıklığı da bu konulardan bir tanesidir. Şimdi gelelim Sarkık göğüsler nasıl toparlanır? Göğüsler neden sarkar? Sarkık göğüsler nasıl tedavi edilir? Sarkık göğüslerin doğal tedavi yöntemleri var mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sarkık Göğüsler Nasıl Toparlanır Göğüsler Neden Sarkar, Nasıl Tedavi Edilir

Göğüs sarkıklığı sadece bayanların değil erkeklerinde korkulu rüyalarından biridir. Özellikle hızlı kilo vermiş ya da sağlık problemi yaşamış bireyler bu konudan daha çok rahatsız olmaktadır. Eski dik ve diri göğüslerin sarkmasının ve deforme olmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve yöntemlerle bu problemi halletmek mümkündür. 

Haberin Devamı

Göğüsler Neden Sarkar?

Göğüs sarkması cinsiyet, yaş, fiziksel özellik fark etmeksizin herkeste görülebilir. Nedenleri ise birçok sebepten olabilmektedir. Yapısında hiç kas olmayan göğüsler yağ ve süt bezlerinden oluşmaktadır. Özellikle yaşlanma göğüs sarkmasını en çok etkileyen doğal nedenlerden biridir.

Zamanla hücre üretiminin yavaşlaması vücudun diriliğinin de azalmasına neden olmaktadır. Ayrıca yer çekimi de bu sarkmayı hızlandırmaktadır. Vücuttaki kırışıklıklar gibi sarkmalar da yerçekiminin sürekli etkisiyle zamanla baş edemeyebilir. Özellikle bayanların yanlış sutyen tercihleri bu süreci daha da hızlandırmaktadır.

Göğüs sarkmasının en önemli nedenlerinden biride hormon ve aşırı kilo kaybıdır. Özellikle hormon rahatsızlığı olan bireyler bu hormonların etkisi ve kullanılan ilaçlara bağlı olarak hızla kilo alabilmektedir. Kilo alımı ile göğüslerde de hızlı büyür ve yağlanırlar. Kilo kaybı sonucu ise göğüsler de sarkmalar meydana gelir. Bazen annelerde hamilelik ve emzirme süreci sonrası göğüs sarkmasından şikayetçi olabilmektedir. Genişleyen süt kanalları süt verimi bittikten sonra aşağı doğru sarkabilmektedir.

Haberin Devamı

Sarkık Göğüsler Nasıl Tedavi Edilir?

Göğüs sarkması ile ilgili kremler, yağlar, bitkiler kullanılsa da ve spor yapılsa da bunlar her zaman net ve kesin çözüm olamayabilir. Çoğunlukla göğüs sarkmasında tıbbi yöntemler tercih edilmektedir. Bu tıbbi yöntemlerin en başında ise meme dikleştirme ameliyatı gelir. Bu ameliyat hastanelerde uzman hekimler tarafından kişinin uygunluğu test edildikten sonra gerçekleştirilmektedir.

Anestezi uygulanan hasta ameliyata alınır. Yaklaşık olarak bu ameliyat 2 ila 4 saat arası sürmektedir. İyileşme süresinin ilk aşaması 1 hafta sürmektedir. Tamamen iyileşme ise birkaç ayda sürmektedir.

Yazarlar