Editörün Seçtikleri Savaş alanı gibi

Savaş alanı gibi

06.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Savaş alanı gibi

Savaş alanı gibi


ARACA konan bomba, çevresinde büyük bir yıkıma neden oldu. Patlamadan sonra makam otomobili ve bombalanan araç parçalandı. Çevredeki evlerin camları kırıldı. Vali Ayhan Çevik'in yanı sıra makam şoförü Muammer Altınsoy, tüpgaz bayii Alpay Evirgen ve Mehmet Ezgi ağır yaralandı.
Askerden izne geldiği belirtilen Tarık Üçkoşoğlu, Fahrettin Aslan, Necati Babutçu ve Zübeyde Yaman da çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.
Yaralılar Çankırı'daki hastanelerde tedaviye alınırken Çevik'in makam şoförü Muammer Altınsoy, Mehmet Ezgi ve Alpay Evirgen ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevkedildi.
Ankara Numune Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ezgi ve Evirgen'in Beyin Cerrahisi Bölümü'nde ameliyata alındığı, omurlarında metal parçaları bulunan Evirgen'in boyundan aşağısının felç olduğu kaydedildi. Kafasının solunda, yarım el büyüklüğünde metal parçası bulunan Evirgen'in beyin kanaması riskinin sürdüğü bildirildi.
Ezgi'nin de sol kulak üstü beyin içinde metal parçaları bulunduğu, beyin kanamasının sürdüğü, beynin sağ tarafının çökmesi nedeniyle hayati tehlikenin devam ettiği kaydedildi.
Olayda yaralananlardan Muammer Altınsoy'un durumunun ise "genel olarak iyi olduğunu kaydedilirken, genel cerrahi servisinde genel vucüt travması teşhisiyle yattığı belirtildi.
Bu arada Evirgen'i Ankara'ya getiren ambulans, Akyurt ilçesi yakınlarında hatalı sollama sonucu başka bir araca çarptı. Kaza sonucunda ambulansta hasar meydana gelirken, yaralı Alpay Evirgen başka bir araçla Numune Hastanesi'ne getirildi.

Hastanede infial

ÇANKIRI Valisi Ayhan Çevik'in ameliyata alındığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan yurttaşlar, "Kahrolsun PKK, Aslan Ecevit" sloganı attı.
Bazı yurttaşlar, bölücübaşı Abdullah Öcalan'la PKK'ya tepki göstererek, "Ne biçim devlet, hala niye bunları besliyorlar? Bütün PKK'lılar idam edilsin. Yoksa bunların cezasını biz vereceğiz" diye bağırdı.
Hastanenin acil servisinde tedavi görmekte olan hastaların bir kısmı yaşanan yoğunluk nedeniyle Numune ve İbn - i Sina hastaneleri acil servisine sevk edildi.


Yazarlar