Yaşam ‘Seni seviyorum ama bu uçak arızalı’

‘Seni seviyorum ama bu uçak arızalı’

23.08.2008 - 00:51 | Son Güncellenme:

İspanyol basını, düşen uçağın pilotunun sol motorda meydana gelen arıza nedeniyle yetkilileri uyardığını yazdı. Bir yolcunun da uçak havalanmadan önce eşine ‘Hayatım, bilmelisin ki uçak arızalı’ mesajını gönderdiği ortaya çıktı

‘Seni seviyorum ama bu uçak arızalı’

İspanya’nın başkenti Madrid’de geçen çarşamba günü meydana gelen ve 153 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasında hayatını kaybeden yolculardan birinin, başarısız ilk kalkış denemesinin ardından uçaktan inmek istediği ancak görevlilerin kendisine izin vermediği ortaya çıktı.
İspanya’da yayımlanan El Pais gazetesindeki  habere göre, pilot, havalanmadan önce sol motorda meydana gelen arızanın ciddi olduğunu havayolu şirketi Spanair yetkililerine bildirdi ve uçağın havalanmasının tehlikeli olduğunu belirtti. Buna rağmen şirket yöneticilerinden, “uçuşu gerçekleştirmesi” şeklinde yanıt aldı. Spanair yetkilileri tarafından henüz yalanlanmayan gelişme, Ruben Santana Mateo isimli yolcunun, durumu bir SMS ile ailesine bildirmesiyle ortaya çıktı. Buna göre Santana eşine gönderdiği SMS’de şunları yazdı:
“Hayatım, seni seviyorum ama bilmelisin ki uçak arızalı. Uçağın değiştirilmesi yönünde uyarıda bulundum ama hâlâ bir yanıt gelmedi, bekliyoruz. Pilot bu uçağı uçurmak istemiyormuş zaten.”
Uzmanlar, kazanın nedenini belirlemenin bir ay sürebileceğini vurguladı. 

Türk yolcu teşhis edildi
Kazada Türk yolcu Mustafa Erdil’in öldüğü kesinleşti. Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Erdil’in (55) düşen uçakta olduğu bilgisi üzerine önceki gün İspanya’ya giden oğlu Günalp Erdil, kamera kayıtlarında uçağa binen babasını teşhis etti. Günalp Erdil’in verdiği saç, kan ve tükürük örnekleriyle yapılan DNA eşleştirmesi sonucu tanınamayacak durumdaki cesetlerden birinin babasına ait olduğu kesinleşti. Erdil, babasının cenazesini Türkiye’ye getirebilmek için gerekli işlemleri başlattı.
UFUK GÜLEN İzmir DHA

Yazarlar