İlişkiniz tükeniyor mu?

İster iş ilişkisi olsun, ister akraba, eş, sevgili, arkadaş ilişkisi olsun. Kurduğunuz ilişkide işler artık yolunda gitmiyormuş gibi hissetmeye başlayabilirsiniz.

İlişkinizin tükenmesine neden olan şu aşamalardan geçiyor olabilirsiniz:

1. İlişki kurduğunuz kişi artık kendini geliştirmeyi bırakmışsa:

Hayal kurmayı bırakmış, korkularına teslim olmuş. Bir şeyler için çabalamayı gereksiz görüyor. Yeni beceriler geliştirmek için isteksiz. Kendine yeni bilgiler, tecrübeler ve bakış açıları katmadığı için sizin de hayatınıza katkı sağlayamıyor. Sorumluluk alamıyor.

Haberin Devamı

2. Bu durum o insanla konuşurken sıkılmaya başlamanıza neden oluyorsa:

Kendini geliştirmeyi bıraktığı için içinde bulunduğunuz sohbetin akıcılığı olmamaya başlıyor. Her konuşmanız aynı noktaya geliyor. Siz ilişkiniz için farklılıklar yaratmaya çalıştığınızda , kendinizdeki yenilikleri, bilgileri, değişimleri anlatmak için hevesli olduğunuzda karşınızdaki kişi sizi faydasız kılıyor. Söylediklerinizi gereksiz ve anlamsız buluyor. Sizi de aşağı çekmeye çalışıyor. Değişimi reddediyor. Belki de sizin de kendinize olan güveninizi düşürüyor.

3. Sessiz kalıp değişmesini hayal etmeye başlamışsanız:

En sonunda onunla konuşurken iç çekerek hayallere dalıyorsunuz ve ''sen ne zaman değişeceksin?'' diye hayıflanıyorsunuz.

Tüm ilişkilerinizde sizi bir arada tutan bağın sevip sevilmenizi , mutlu olmanızı sağlaması dileklerimle.

Psikolog/Yazar Seray Küçük

instagram: seraykucukkk

https://psikologseraykucuk.weebly.com/