Sağlık Sezaryen Sonrası Ağrı Neden Olur, Ne Zaman Geçer?

Sezaryen Sonrası Ağrı Neden Olur, Ne Zaman Geçer?

29.07.2021 - 01:00 | Son Güncellenme:

Doğum sonrası belli bir süre ağrılar meydana gelebilmektedir. Aslına bakılırsa bunlar normal bir süreçtir ve belli başlı bazı sebeplerden dolayı yaşanır. Peki, sezaryen sonrası ağrı neden olur, ne zaman geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sezaryen Sonrası Ağrı Neden Olur, Ne Zaman Geçer

Özellikle sezaryen sonrası vücut kendini toplama dönemi içerisinde bazı ağrılar oluşturabilir. Bu ağrılar olması gereken vücudun yarattığı normal bir süreç olması ile beraber, aynı zamanda ağrıların giderilmesi noktasında bir dakika tedavi yöntemleri ön plana çıkabilmektedir.

Haberin Devamı

 Sezaryen Sonrası Ağrı Neden Olur?

 Sezaryen sonrası birkaç gün boyunca kasılma meydana gelir. Genel olarak ise bu kasılmalar adet kasılmalarına benzer. Bu durum ise rahim içerisindeki kan damarlarını sıkar ve önemli bir kanama oluşmasını engeller. Yani tamamen sağlıklı bir süreç kapsamında vücudun kendini koruması adına ortaya çıkardığı ağrılar şeklinde ifade etmek mümkün.

 Sezaryen Sonrası Ağrı Ne Zaman Geçer?

 Sezaryen sonrası ortaya çıkan ağrılar yaklaşık olarak 4 ile 6 hafta sonra önemli oranda azalır ve geçer. Bu dönem içerisinde bazı rahatsızlıklar ve yorgunluklar hissedilebilir. Eğer ağrılar yoğun bir noktaya ulaşır ise uzman doktor kontrolünde ağrı kesici kullanılabilir.

 Doğum Sonrası Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Haberin Devamı

 Doğum sonrası ağrılar adına bir kadın doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir. Aynı zamanda kadın doğum uzmanı ile beraber jinekoloğa da başvurmak mümkün. Böylece olası ağrılar için ne yapılması gerektiğine dair öneriler öne çıkar.

 

Yazarlar