Sağlık Sirke İle Gargara Nasıl Yapılır? Sirke Suyu İle Gargara Yapmak Ne İşe Yarar?

Sirke İle Gargara Nasıl Yapılır? Sirke Suyu İle Gargara Yapmak Ne İşe Yarar?

10.03.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:

Ağız sağlığı insan vücudunda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisidir. Bunun için düzenli bakımların yapılması ve dişlerin düzenli fırçalanması çok önemlidir. Fakat ağız bakımında bunlar yeterli olmamaktadır. Bu anlamda karşımıza sirke çıkmaktadır. Peki sirke ile gargara nasıl yapılır? Sirke suyu ile gargara yapmak ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sirke İle Gargara Nasıl Yapılır Sirke Suyu İle Gargara Yapmak Ne İşe Yarar

 Sirke yıllardır evimizde pek çok amaçla kullandığımız sağlıklı ürünlerden birisidir. Pek çok mikroorganizmayı öldürmesi ile bilinen sirke ile ağız bakımının yapılması da mümkündür.

Haberin Devamı

 Sirke İle Gargara Nasıl Yapılır?

 Gargara yapmak ağız içerisinde oluşan veya oluşabilecek herhangi bir yarayı engellemesi nedeniyle çok önemlidir. Özellikle ağız içi bakımlarda diş fırçalamak kadar gargara yapmak da çok önemlidir. En doğal yöntem ile gargara yapabilmek için sirkeye ihtiyaç duyulur. Özellikle sirkenin birçok mikroorganizmayı yok edecek güçte olması nedeniyle ağız içerisindeki bakterileri de yok etme etkisine sahiptir.

 Sirke ile gargara yapmak oldukça basittir. Bir bardak bu ve 2 yemek kaşığı sirke ile gargara yapılabilmektedir. Malzemelerinin birbiri ile homojen olabilmesi için iyice karıştırtılması gerekmektedir. Daha sonra elde edilen bu karışım ile gargara yapabilirsiniz.

 Gargara sonrasında ağız içerisinde sirke tadının olması bazı kişileri de rahatsız edebilmektedir. Bunun için gargara sonrasında birkaç kez ağızı su ile çalkalayabilir veya karanfil kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Sirke Suyu İle Gargara Yapmak Ne İşe Yarar?

 Yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılan sirke günümüzde de pek çok alanda kullanılmaya devam etmektedir. Sağlık açısından pek çok faydasının bulunması nedeniyle hijyen amaçlı da kullanılmaktadır. Kullanım alanlarından birisi de sirkeli su ile gargaradır.

 Sirkenin antiseptik bir özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kullanıldığı alanlarda şifa sağlar. Sirkeli su ile gargara yapmak ağız sağlığı açısından çok önemlidir. Özellikle dişleri temizlemede büyük faydası bulunmaktadır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı bakımından sirkeli su ile gargara yapmak çok faydalıdır.

 Günümüzde ağız sağlığı bakımından en büyük problemlerden birisi de ağız kokusudur. Günümüzde ağız kokusunu gidermek için kişiler pek çok ürün kullanmaktadır. Fakat evlerde bulunan sirke ile ağız kokusunu giderebilmek mümkündür. Sirkeli su ile yapılan gargaranın diğer bir faydası da ağız kokusunu gidermede yardımcı olmasıdır.

Yazarlar