Moda Sırt korsesi nedir, ne işe yarar?

Sırt korsesi nedir, ne işe yarar?

19.01.2018 - 15:26 | Son Güncellenme:

Sırt korsesi bel ve sırt bölgesindeki ağrıları gidermesinin yanı sıra duruş bozukluklarına ve kamburluk gibi birçok sorunun da çözülmesine yardımcı olabiliyor. Halk arasında yaygın problemlerden biri olan sırt ağrıları ve duruş bozukluğu için, insanlar çözümü sırt korsesinde arıyorlar. Peki, nedir bu sırt korsesi sırt korsesi ne işe yarar, sırt korsesinin zararları var mıdır? Tüm bu soruların cevaplarını sizlere açıklıyoruz.

Sırt korsesi nedir, ne işe yarar

Sırt korsesi ile yarıyor mu, sırt korsesi ne kadar süre kullanılmalı gibi sorular, sırt ağrısı çekenler ve kamburluk sorunu yaşayanlar tarafından oldukça merak ediliyor. Ülkemizde her yıl milyonlarca insan bel ağrısı çekiyor ve duruş bozukluğu problemiyle karşı karşıya kalıyor. Sırt ağrısına neden olan etkenler sıklıkla kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Kötü duruş, yanlış şekilde eşya kaldırma gibi etkenler sırt ağrısı gibi problemleri beraberinde getirebiliyor. Fizyoterapiste gitmenin yanı sıra bu tip sorunların bel korsesi ile çözebilirsiniz. Bel korsesi bu tip sorunlarda size yardımcı olabilir.

Sırt korsesi nedir, ne işe yarar

Sırt korsesi işe yarıyor mu?

Sırt korsesi medikal bir ürün olduğundan genellikle doktor tarafından tavsiye edildiği zamanlarda kullanılmalıdır. Duruş bozukluğu yaşıyorsanız, bel ve sırt ağrıları çekiyorsanız ilk olarak bir doktora başvurmalı, sonrasında ise uygun görüldüğü takdirde sırt korsesi kullanabilirsiniz.

Sırt korsesinin işe yarayıp yaramadığı konusunda küçük bir araştırma yaptık. Ve sırt korsesi kullanan insanlar genellikle duruş bozukluğunun 21 günlük kullanımı sonucunda duruş bozukluğunu düzelttiği belirtilmiştir. Ancak sırt korselerinin vücut tipine uygun olanlarının seçilerek alınması gerekir.

Bunun sırt korsesi alırken doktoralara ve medikal ürün satan satıcılara büyük görevler düşüyor. Bu ürünler alınmadan önce hastanın şikâyetleri detaylı bir şekilde dinlenmeli, ona göre uygun ürün satışı gerçekleştirilmelidir.

Sırt korsesi nasıl olmalı?

Sırt korsesi seçerken belli başlı püf noktalarına dikkat etmek gerekir aksi takdirde kullanacağınız sırt korsesinde hiçbir fayda göremezsiniz.

Sırt korsesi seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar şu şekildedir;

Korseyi ne amaçla alacağınızı bilmek gerekir.
Piyasada genellikle titreşimli sırt korseleri satılmaktadır. Ancak bu taraz korseler duruş bozukluğunu düzeltmek için hiçbir fayda sağlamazlar. Titreşimli sırt korseleri sırt ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Ancak bu korseler kişiyi tembelleştirebilir. Bu nedenden dolayı duruş bozukluğu olanlara titreşimli sırt korsesi kullanımı önerilmez.

Sırt korsesinin işe yarayıp yaramadığını anlatmak için size faydalarından bahsetmek istiyoruz. İte sırt korsesinin faydaları,

- Fiziksel kuvvet gerektiren işlerde ve sürekli belinizi zorlamanız gereken bir işle megul olduğunuzda bel ağrısını engellemek adına sırt korsesi kullanmanız size fayda sağlayacaktır.

- 21 gün boyunca kullanmak duruş bozukluğunuzu düzeltmede yardımcı olacaktır.

• Sırt korsesi kullanmak hareket etmeyi kolaylaştırır. Bunlar, oturma, eğilme ağır bir şeyi çekme gibi hareketler olabilir.

• Sırt desteğini kullanmanız için size büyük yardımı dokunacaktır. Çünkü sırt korseleri o bölgede bulunan kasların kontrollü bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

• Geçirilen bir cerrahi operasyon sonrasında zayılayan kaslar için sırt korsesi büyük faydalar sağlar.

Sırt korsesi (kamburluk korsesi) ne kadar süre kullanılmalı?

Sırt korsesi (kamburluk korsesi) ne kadar süre kullanılmalı sorusu merak ediliyorsa bu sorunun cevabı oldukça kritiktir. Çünkü sırt korsesinin kullanımı hangi amaçla kullanıldığına bağlı olarak değişmektedir.

Sırt korsesi duruş bozukluğunu düzeltmek için kullanılacaksa eğer;
21 gün boyunca kullanılmalıdır.


Bel ve sırt ağrıları için kullanılacaksa ağrının şiddetine göre, doktor tarafından belirnenen talimatlara uygun bir şekilde kullanılmalıdır.

Yazarlar