Sağlık Sırtta Bıçak Saplanır Gibi Ağrı Olmasının Sebebi Nedir?

Sırtta Bıçak Saplanır Gibi Ağrı Olmasının Sebebi Nedir?

05.07.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Sırt ağrıları hemen hemen herkesin yaşamış olduğu sorunlardan bir tanesidir. Özellikle sırta bıçak saplanıyormuş hissi veren ağrıların nedeni sıklıkla merak edilmektedir. Sizin için sırta bıçak batırma hissinin nedenlerini derledik.

Sırtta Bıçak Saplanır Gibi Ağrı Olmasının Sebebi Nedir

Hareketsiz yaşamın getirmiş olduğu sorunlardan sıkıntılardan biri olan sırt ağrısını, günümüzde her beş kişiden bir tanesi hayatında en az bir defa yaşamaktadır. Bunun yanında sırt ağrısı önemli nitelikteki bir hastalığın belirtisi de olabilmektedir. Kas incinmesi gibi basit bir sebebe bağlı olarak ortaya çıkan sırt ağrısı; akciğer, kalp, safra kesesi sorunları ya da boyun ve sırt fıtığı gibi pek çok hastalığın da belirtisi olabilmektedir.

Haberin Devamı

Sırt Ağrısı Nedir?

Sırt ağrısı, baş bölgesinin alt tarafından bel kısmına kadar sırtta yer alan omurganın her iki bölgesinde bulunan kasların gerilmesi neticesinde meydana gelen bir ağrı çeşididir.

Sırtta Bıçak Saplanma Ağrısı Neden olur?

Sırtta bıçak saplanma ağrısı genel olarak gerilmiş olan kasların bazı sinirleri zorlaması neticesinde oluşmaktadır. Buna neden olan durumlar ise kambur pozisyon veya yanlış oturma, yürüme, rahatsız bir zemin üstünde uyku, uzun bir süre boyunca eğilmek, ayakta durmak ve benzeri gibi fiziksel aktiviteler olabilmektedir.

Düzenli egzersizin yapılmaması, uzun süreli hareketsizlik ve uyku bozuklukları da neden olarak görülmektedir. Bunun dışında iç organlar içerisinde meydana gelen hasarlar da sırtta bıçak batma hissini ortaya çıkarabilmektedir. Kemik bozuklukları, travmalar, disk kayması, omurga hastalığı, kas ya da bağ doku hastalığı, kalp, böbrek, yemek borusu ve akciğer gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısına sebep olabilmektedir.

Yazarlar