Sağlık Sivrisinek Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Sivrisinek Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Sivrisinek Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

05.03.2021 - 12:02 | Son Güncellenme:

Yaz aylarının kimi zaman için kabusu olan sivrisinekler bir takım alerjik reaksiyonları tetikleyebilirler. Özellikle sivrisinek ısırığına karşı hassas olan kişiler sivrisinek ısırığından sonra alerji olabilirler. Sivrisinek alerjisi olan kişiler doktora gitmeden önce internet üzerinden bu alerjinin nedenlerini ve belirtilerini araştırmakta ve bilgi sahibi olmaktadırlar. Peki sivrisinek alerjisi nedir? Sivrisinek alerjisi belirtileri nelerdir? Sivrisinek kaşıntısına ne iyi gelir? İşte sivrisinek alerjisi için bilmeniz gereken her şey.

Sivrisinek Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir Sivrisinek Kaşıntısına Ne İyi Gelir


Sivrisinek alerjisi pek çok kişide görülen bir durumdur. Bundan dolayı yaz aylarında birçok kişi bu alerjiye karşı çözüm yolları araştırmaktadırlar.

Sivrisinek Alerjisi Nedir?

,Sivrisinekler her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan canlılardır. Bundan dolayı sivrisinek alerjisi tedavi edilebilir bir durumdur. Sivrisinek ısırığı sonucu ısırılan bölgede görülen cilt reaksiyonlarına sivrisinek alerjisi denilmektedir. Sivrisinek alerjisi vücudun pek çok yerinde de görülebilir. Sivrisineğe karşı alerjisi olan kimselerde sivrisinek ısırığı daha büyük sonuçlar doğurabilmektedir.

Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

1) Eklem Ağrısı
Sivrisineğe karşı alerjisi olan kişilerde ısırığı sonucu eklem ağrıları görülebilir. Bunun sonucunda gün boyu süren bir eklem ağrıları vardır. Ağrı kesiciler ile birlikte kişi ağrısını dindirmeyi çalışsa da eklem ağrıları alerjik reaksiyonlar sona erene kadar sürer.

2) Baş Ağrısı
Sivrisinek alerjisinin bir diğer belirtisi de baş ağrısıdır. Eklem ağrılarının yanında kişi de migren benzeri ataklar olan baş ağrıları da boy gösterebilir. Bu durum da sivrisinek alerjisini düşündürebilir.

3) İshal
İshal de yine önemli bir sivrisinek alerjisi belirtileri arasında yer almaktadır. Kişide ishalin yanında kusma da eşlik edebilir.

4) Vücut Döküntüleri
Sivrisinek ısırığına karşı alerjisi olan kişilerde ısırıktan sonra vücutta kaşıntılar meydana gelebilir. Bu kaşıntılar gün boyu devam eder. Aynı zamanda ciltte döküntüler görülür. Deride bir takım çatlaklıklar meydana gelebilir.

Sivrisinek Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

1) Çay Poşetleri
Sallama çay poşetleri sivrisinek kaşıntısı için bire bir olarak bilinmektedir. Özellikle siyah ya da yeşil çay olan bu çay poşetleri sivrisinek kaşıntısını geçirdiği gibi sivrisinek ısırığından kaynaklı olan şişkinliği de geçirmektedir.

2) Aloe Vera
Aloe vera jeli cilt için en önemli doğal jellerden bir tanesidir. Aloe vera bitkisinden elde edilen bu jeli sivrisinek kaşıntısına yönelik sürdüğünüz durumlarda kaşıntı anında geçer ve kızarıklık da yine ortadan kalkar.

3) Fesleğen
Fesleğen yaprağı da yine sivrisinek kaşıntısına iyi gelen bir başka detaydır. Fesleğen yaprağı ile kaşınan bölgeyi ovarak bu kaşıntıyı geçirebilirsiniz.

 

Yazarlar