Stil SODAmore Yaz 2011: Çağdaş Mücevher Sanatı Sergisi

SODAmore Yaz 2011: Çağdaş Mücevher Sanatı Sergisi

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nişantaşı’nda bulunan, sergileriyle farklılaşan galeri Soda’nın yeni sergisi bir kez daha mücevher sanatını konu alıyor. Geçen sene ilki gerçekleştirilen ve Soda’da bir gelenek haline dönüşen ‘SODAmore Yaz: Çağdaş Mücevher Sanatı Sergisi’ yeni isimlerle tekrar karşımızda. Alışık olduğumuz mücevherlerden kesin olarak ayrılan bu sergideki tasarımlar, ‘değerli mücevher nedir’ i sorgulamamızı sağlıyor.

SODAmore Yaz 2011: Çağdaş Mücevher Sanatı Sergisi

 Nişantaşı’nda bulunan, sergileriyle farklılaşan galeri Soda’nın yeni sergisi bir kez daha mücevher sanatını konu alıyor.

Geçen sene ilki gerçekleştirilen ve Soda’da bir gelenek haline dönüşen ‘SODAmore Yaz: Çağdaş Mücevher Sanatı Sergisi’ yeni isimlerle tekrar karşımızda. Alışık olduğumuz mücevherlerden kesin olarak ayrılan bu sergideki tasarımlar, ‘değerli mücevher nedir’ i sorgulamamızı sağlıyor.

Birbirinden farklı malzeme, renk ve tema çerçevesinde çalışmalar üreten uluslararası çağdaş mücevher sanatçılarının bu sergisinde; cam, metal, kauçuk, pleksiglas, ahşap, kağıt, plastik ve seramik gibi malzemelerden yapılmış yaklaşık 70 adet özgün mücevher yer alıyor.

Takıdan çok birer küçük heykeli andıran tasarımlar, oldukça avangard. Çağdaş mücevher sanatının bu örnekleri, uluslararası sanat ve tasarım dünyasını takip eden öncü isimlerin koleksiyonlarında yer alıyor.

Zwetelina Alexieva, Ara Kuo, Ritsuko Ogura, Selen Özus, Lina Peterson, Nikolay Sardamov, Michihiro Sato, Salima Thakker, Flora Vagi, Tanel Veenre gibi bu akımın dünyadaki önemli isimlerinin bir araya geldiği sergide; saç fırçasından yüzükler, kartondan bilezikler, plastik torbadan üretilmiş broşlar, ‘değerli mücevher’ tanımını tekrar sorgulamanıza sebep olacak.

Sergi 26 Ağustos’a kadar görülebilir.



Yazarlar