Püf Noktası Soğuk Baklava Kaç Kalori? Soğuk Baklavanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Soğuk Baklava Kaç Kalori? Soğuk Baklavanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

26.10.2021 - 15:59 | Son Güncellenme:

Soğuk baklava son günlerde moda olan tatlılardan biridir. Özellikle birkaç yıl önce Diyarbakır'da bir ustanın keşfetmiş olduğu bir tatlıdır. Günümüzde popüler hale gelen soğuk baklava hemen hemen herkesin dikkatini çekmektedir. İnsanla bu tatlıyı severek yerken bir yanda da kalori ve besin değerlerini de merak etmektedir. Soğuk baklava kaç kalori? Soğuk baklavanın protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Soğuk Baklava Kaç Kalori Soğuk Baklavanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Soğuk baklava birkaç yıl önce baklava ustası olan Mehmet Altunbay tarafından üretilmeye başlanan bir tatlıdır. Daha sonrasında tüm ülke genelinde yaygın hale gelen bu besin yüksek oranda enerji kaynağıdır.

Haberin Devamı

Soğuk Baklava Kaç Kalori?

Soğuk baklava yaz günlerinde oldukça severek tüketilen bir tatlıdır. Malzeme yönünden normal baklavanın malzemeleri ile benzeşmektedir. Klasik baklavadan farklı olarak şerbetinde süt içermektedir. Ayrıca soğuk baklanın süslemesi yapılırken de üzerine sütlü çikolata ya da kakao tozu serpilmektedir. 

Aynı zamanda 100 gramlık soğuk baklavada yaklaşık olarak 295 kalori bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1 tane soğuk baklava 82 grama tekabül eder ki bu da 242 kalori demektir. İki küçük soğuk baklava diliminde ise 340 kalori bulunmaktadır.

Soğuk Baklavanın Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

100 gramlık soğuk baklavanın besin değerleri şu şekildedir:

 - 295 kalori,

 - 42 gram karbonhidrat,

Haberin Devamı

 - 4 gram protein,

 - 18 gram yağ,

 - 0.5 gram tuz,

 - 22 gram şeker ve 

 - 33 miligram kalsiyum içermektedir. 

 

Yazarlar