Sağlık Şok Diyet Nedir, Nasıl Yapılır? Şok Diyet Tarifi Listesi

Şok Diyet Nedir, Nasıl Yapılır? Şok Diyet Tarifi Listesi

16.03.2021 - 15:58 | Son Güncellenme:

Şok diyet özellikle kişilerin hızlı kilo vermesine yardımcı olan bir diyet uygulamasıdır. Kişilerin ani bir zayıflama girişiminde başarı sağlayabilecek bir tekniktir. Şok diyet içerisinde kişiler belirli bir rutin içerisinde sürekli olarak beslenebilirler. Sizler için şok diyet nedir, nasıl yapılır hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Şok Diyet Nedir, Nasıl Yapılır Şok Diyet Tarifi Listesi

Şok diyet tek tip bir beslenme diyeti değildir.

Haberin Devamı

Şok Diyet Nedir?

Şok diyet hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen kişilerin uygulayabileceği bir diyet türüdür. Bu diyet listesi kişinin elinde olan besinlere göre değişiklik gösterebilirler. Özellikle tek tip beslenmek istemeyen kişiler, rahat bir şekilde bu diyeti uygulayabilirler. Bu diyet tipi kişilere ortalama günde bin kalori kadar, kalori verdirmektedir. Bu sayede kişiler hızlı bir şekilde kilo vermektedir ve bu sayede hızlı bir şekilde kilo verebilirler. Şok diyet içerisinde kişiler ortalama beş ile dokuz kilo arasında kilo verebilirler.

 Şok Diyet Nasıl Yapılır?

 Şok diyet içerisinde kişiler kendi yaşlarına, boyuna, kilolarına ve sağlıklarına göre listeleri düzenleyebilirler. Bununla beraber bu diyeti yapacak olan kişiler doktorlarına başvuruda bulunarak, sağlık durumlarına göre kilo verebilirler. Ayrıca gluten alerjisi olan kişiler veya intoleransı olan kişiler yiyecek menülerini değiştirebilirler.

Haberin Devamı

Şok Diyet Tarifi Listesi

 Şok diyet içerisinde kişiler sabahları bir dilim ekmek, bir adet haşlanmış yumurta ve bir bardak çay içebilirler. Öğlen vakti ise kişiler biraz sebze yemeği ve bir porsiyon yağsız yoğurt yiyebilirler. Akşamları ise kişiler bir kase sebze çorbası ve bol salata tüketebilirler. İkinci gün ise kişilerin tüketmesi gereken yiyecekler şu şekildedir.

Sabahları bir dilim buğday ekmeği, iki dilim peynir ve bir bardak çay.

Öğlenleri ise yüz grama kadar et, bir kase salata, akşamları ise kişiler bir porsiyon sebze tüketebilirler.

Üçüncü gününün sabahı ise kişiler bir su bardağı süt, haşlanmış yumurta ve çay tüketebilirler. Üçüncü gün tüketilmesi gereken diğer öğünler ise şu şekildedir;

Öğlen kişiler bir kase sebze çorbası ve bir kase salata tüketebilirler.

Akşam ise kişiler ortalama iki yüz gram balık ve bir kase salata yiyebilirler.

Kişiler diyet boyunca mutlaka günde üç litre su tüketmeleri gerekmektedir. Ayrıca kişiler bol bol ayran içerek, rahat bir şekilde tokluk hissini oluşturabilirler. Bununla beraber diyet içerisinde bitki çayı tüketilebilir. Tüketeceğiniz çayın içerisinde herhangi bir şekilde şeker olmamalıdır. Kişiler Türk kahvesi tüketebilirler, Türk kahvesi içerisinde de şeker olmaması gerekmektedir. Kişiler açlık hissettiği anda ise ceviz, fındık veya badem tüketebilirler. Kişiler mutlaka diyet sırasında bol bol yürümelidir.

Yazarlar