Editörün Seçtikleri Tadı damağınızda kalacak tatlar!

Tadı damağınızda kalacak tatlar!

09.08.2016 - 09:41 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 20 yıllık kahve deneyiminin devamı olan ve dünyanın en meşhur kahve çekirdeklerini El Salvador’dan getiren Kahve Limanı, alışıldık kahve deneyimini farklı bir boyuta taşıyor.

Tadı damağınızda kalacak tatlar

Çeşitli coğrafyalardan getirtilen mikrolot çekirdekler profesyonel makinelerde, her çekirdeğin kendi uygunluk derecesine göre kavruluyor, demleniyor ve kahve tutkunlarıyla buluşuyor.

Haberin Devamı

Kahve Limanı’nda uygulanan yöntemler bilindik kahve yapma yöntemlerinden son derece farklı. Güney Amerika ve Orta Amerika gibi dünyanın en iyi kahve üreticisi ülkelerinden tedarik edilen yeşil çekirdek kahve, yine özel olarak ithal edilen makinelerde kavruluyor. Tercihe göre ‘chemex’ yöntemine ek olarak dripper, syphon gibi özel demleme teknikleriyle hazırlanarak mükemmel kahve deneyimi vaat ediliyor.

Kahve Limanı şubelerinde çalışan tüm personelin özel kahve eğitimine sahip. Menüde latte, espresso, mocha gibi bilindik kahve çeşitlerinin yanı sıra yöresel kahveler de mevcut. Kahve severler arasında özel bir yeri olan Etiyopya’nın yöresel kahveleri sidamo ve yirgacheffe’nin yanında, Guatemala, Brezilya ve Orta Afrika gibi kahve ülkelerinin bölgesel lezzetleri de müşterilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Kahve Limanı şubelerinde Asya’nın meşhur çay çeşitleri de yer alıyor. Sri Lanka ve Hindistan gibi çayıyla ünlü ülkelerin yöresel çaylarını Kahve Limanı şubelerinde içebilir, özel üretim sandviçler, kruvasanlar, turta ve pastalarla kendinizi şımartabilirsiniz. Kahve Limanı Eminönü, Yeniköy, İTÜ Ayazağa Kampüs, Trump Tower ve Çengelköy olmak üzere 5 farklı noktada kahve sevenlerle buluşuyor.

Yazarlar