Sağlık Tarak Kemiği Kırığı Nasıl Anlaşılır? Ayak Tarak Kemiği Kırıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Tarak Kemiği Kırığı Nasıl Anlaşılır? Ayak Tarak Kemiği Kırıkları Nasıl Tedavi Edilir?

29.03.2021 - 10:38 | Son Güncellenme:

İnsanlar için tehlikeli olan birçok problem vardır. Bu problemler sonrasında çeşitli sorunlar görülebilir. Tehlikeli durumlardan birisi de ayak tarak kemiğinde kırık meydana gelmesidir. Ayakta yaşanan bu sorundan dolayı belirli bir süre dinlenmek mecburiyetinde kalırsınız. Sizler için Tarak kemiği kırığı nasıl anlaşılır? Ayak tarak kemiği kırıkları nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tarak Kemiği Kırığı Nasıl Anlaşılır Ayak Tarak Kemiği Kırıkları Nasıl Tedavi Edilir

Günlük hayat çeşit çeşit tehlikelerle doludur. Bu tehlikelerin ne zaman nerede karşınıza çıkacağı bilinmez. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda vardır. Ayak tarak kemiğindeki kırıklarda ani durumlardan dolayı ortaya çıkabilir. Tabi tedavisi mümkündür ancak sizi bir süreliğine günlük hayattan uzak tutacaktır.

Haberin Devamı

Tarak Kemiği Kırığı Nasıl Anlaşılır?

Ayak tarak kemiği kırıklarını anlamak için bazı belirtilerin olması gerekir. Bu belirtileri gördükten sonra tarak kemiği kırığı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda geç kalmadan tedavi olmaya çalışmak en doğrusudur.

Tarak Kemiği Kırığı Belirtileri

- Kırılma anında bir ses duyulması,

- Kırık olan yerde bir süre geçtikten sonra morarma, şişlik ve ağrı görülmesi,

- Ağrıyan bölgede bir süre sonra ağrının geçmiş gibi hissedilmesi,

- Ayakta çarpık veya farklı bir görüntü meydana gelmesi.

Ayak tarak kemiğinde kırık olmasından dolayı bazı problemler ortaya çıkabilir. Genellikle kırık olduğu zaman üstüne basılmaz diye düşünülür. Ancak, bazı durumlarda kırık olan yerin üzerine basılabilir. Yani ayağımın üzerine basabiliyorum deyip de kırık yoktur düşüncesi yanlıştır. Tarak kemiğinde kırık olduğunu düşündüğünüz zaman muayene olmanızda fayda vardır.

Haberin Devamı

Ayak Tarak Kemiği Kırıkları Nasıl Tedavi Edilir?

 Tarak kemiğinde kırık yaşayan kişiler için ilk yapılması gereken tedavi dinlenmektir. Bazı durumlarda istirahat etmek yaşanan problemi düzeltebilir. Tabi kırığın oluşumu, ağrısı ve şiddet düzeyi çok önemlidir. Tedavi için tarak kemiğini tutmak amacıyla bazı destekler uygulanabilir. Bu destekler işe yaramazsa cerrahi müdahale yapmak gerekebilir. Tedavi sürecinde mutlaka dinlenilmeli ve yanlış hareketler yapmaktan kaçınılmalıdır.

 Tedavi süreci ve uygulanma şekli kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. O yüzden uygun olan ilk çözüm doğru bir tanı koymaktır. Kırığın nedeni doğru olarak tespit edilirse uygun olan tedavi rahat bir şekilde uygulanabilir. Sonrasında normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Yazarlar