Püf Noktası Tarçın Çayı Nasıl Yapılır? Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Tarçın Çayı Nasıl Yapılır? Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

11.12.2020 - 13:03 | Son Güncellenme:

Defnegiller familyasında yer alan tarçın dünya çapında en çok sevilen besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle çayı günümüzde yaygın olarak değerlendiriyor ve ayrıca pek çok önemli sağlığı da yanında getiriyor. Peki, tarçın çayı nasıl yapılır? Çubuk tarçın çayı nasıl demlenir, nasıl tüketilir? İşte bu konuda merak edilenler.

Tarçın Çayı Nasıl Yapılır Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir

 Tarçın kabuğunun demlenmesi ile hazırlanan tarçın çayı günümüzde en lezzetli içecekler içerisinde yer alıyor. Daha çok tarçın çubuk şeklinde satılırken aynı zamanda tarçın çubukları ezilmiş olarak poşet halindeki halinde de etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

 Tarçın çayını yapmak oldukça kolaydır. Bu konuda bir bardak kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı tarçın atarak karıştırmak yeterlidir. Aynı zamanda yeşilçay, zencefilli çay ile beraber ballı olarak elde edilecek birçok farklı tarçın çayı bulunmaktadır. Her birine ortak şekilde yaklaşık bir çay kaşığı kadar bardağın içine atmak suretiyle kaynatarak tüketebilirsiniz. Günümüzün en lezzetli ve en sağlıklı bitki çayları içerisinde geliyor.

 Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Demlenir?

 Özellikle son dönemlerde en çok merak edilen içecekler arasında çubuk tarçın çayı gelmektedir. Kolay birkaç yöntemi yerine getirmek suretiyle çubuk üzerinden tarçın çayını hazırlayabilirsiniz. Tarçın çubuğunu bardak içerisindeki kaynar suya atarak 10 veya 15 dakika demlemeye bırakmak yeterlidir. Böylece muhteşem lezzeti ile beraber sağlığa yararlı Besin kaynakları karışır. Bu da çok daha keyifli bir içim olanağı sağlamaktadır. Ortalama 10 ile 15 dakika kadar demlenmeye bırakmak yeterlidir.

Haberin Devamı

 Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Tüketilir?

 Çubuk tarçın çayını 15 dakika kadar demledikten sonra karıştırmak suretiyle rahatlıkla tüketebilirsiniz. Dilerseniz içerisinde farklı karışımlar katabilir ya da ballı ve zencefilli olmak üzere yeşilçay üzerinden de değerlendirebilirsiniz. Kendi damak zevkinize bağlı olarak Çubuk tarçınları aynı şekilde demlemeyi bırakarak hazır hale getirmeniz mümkün. Ardından bardağa dökebilir ve karıştırmak suretiyle keyifle tüketebilirsiniz.

 Tarçın Çayının Faydaları?

 Tarçın çayı özellikle birçok önemli fayda sunuyor ve insan sağlığı açısından önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

 - Antioksidan deposudur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

 - Kan şekerini stabilize etme konusunda güçlüdür.

 - Kalp sağlığını korur ve destekler.

 - Kanser önleyici bir etkisi vardır ve kanser hücrelerinin yayılımını engeller.

 - Sağlıklı biçimde kilo kaybı sağlar.

 - İltihaplanmayı önleyici bir etkisi vardır.

 

Yazarlar