Yemek Taş kadayıf nasıl yapılır? İşte taş kadayıf malzemeleri ve tarifi...

Taş kadayıf nasıl yapılır? İşte taş kadayıf malzemeleri ve tarifi...

02.11.2021 - 14:15 | Son Güncellenme:

Taş kadayıf sevilen tatlılar arasında yer alıyor. Şerbetli bir tatlı olan taş kadayıf bugün ekranlara gelecek olan Masterchef Türkiye'de yapılacak. İzleyiciler tarifi ve malzemeleri merak ediyorlar. Peki taş kadayıf nasıl yapılır?

Taş kadayıf nasıl yapılır İşte taş kadayıf malzemeleri ve tarifi...

Masterchef Türkiye yeni bölümleri ile izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Masterchef'in yeni bölüm fragmanında taş kadayıf dikkat çekti. Taş kadayıfın malzemeleri ve tarifi araştırılıyor. Peki taş kadayıf nasıl yapılır?

Haberin Devamı

TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

İçi için:

150 gram iri kıyılmış ceviz içi

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Çeyrek limonun suyu

TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?

Taş kadayıf için ilk olarak şerbeti yaparak başlayabilirsiniz Su ve şekeri bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alın.Kaynayana kadar pişin. Kaynamaya başladığında altını kısıp 10 dakika da böyle pişirin. u sürenin sonunda limon suyunu ilave edin. 5 dakika da koyulaşması için kaynatıp altını kapatın.Oda sıcaklığında ılınmasını beklediğiniz şerbeti soğuması için buzdolabına kaldırın.

Haberin Devamı

Ilık süt, su, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kasede karıştırın. Unu da ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın. Karışımın üzerini streç filmle örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Kabaran hamuru yağsız tavaya pancake pişirir gibi kepçeyle aktarın. Hamurların sadece bir tarafını pişirin ve tavadan alın. Üstü kuruyana kadar pişirdiğiniz hamurları kenara alın. Pişirmediğiniz tarafına ceviz koyup D harfi şeklinde kapatın. Kenarlarını sıkıca bastırın. Arzu ederseniz hamurları yumurtaya bulayın ve bol miktarda kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Yağdan çıkardığınız hamurları hemen soğumuş şerbete atın.

10 dakika şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı alıp, Antep fıstığı ve kaymakla servis edin. Afiyet olsun…

Yazarlar